Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

35 ημέρες μετά... Ο Ηλίας Ψινάκης φοβάται τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Της Αναστασίας Παπά
Δικηγόρος, Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος δήμου Μαραθώνος  
Τα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 27/8 αποτελούν τρανή απόδειξη του πόσο ο Ηλίας Ψινάκης φοβάται τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γι’ αυτό το λόγο κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το απαξιώσει και να το εμποδίσει να δουλέψει τα θέματα στην πλειοψηφία τους (πλην ενός) ήταν γνωστά εδώ και πάνω από 20 ημέρες. Ο δήμαρχος όμως και η ομάδα του επέλεξαν να συγκαλέσουν συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Τα κανάλια και κάποιοι κάτοικοι γνώριζαν για το συμβούλιο πολύ πριν από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση ήρθε στα e-mail μας τρεις ώρες πριν από αυτή. Οι εισηγήσεις ήρθαν 5 λεπτά πριν το συμβούλιο. Οι λόγοι προφανείς. Πίστευε ότι πολλοί από εμάς δεν θα προλάβαιναν να έρθουν ούτως ώστε να μπορεί να πει ότι οι διαδικασίες καθυστερούν όχι εξαιτίας της δικής του ανυπαρξίας και ανικανότητας αλλά εξαιτίας απουσιών. Είναι εξάλλου ένα παραμύθι που ήδη λέει στους ελάχιστους που εξακολουθούν και τον πλησιάζουν.
Όταν αυτό το σχέδιο δε λειτούργησε ξεκίνησε το plan b. Επί 45 λεπτά προσπαθούσε να διαβάσει ένα λόγο ο οποίος εμφανώς ήταν γραμμένος από άλλον. Λέω προσπαθούσε διότι δεν είχε μπει καν στον κόπο προφανώς να τον προβάρει νωρίτερα ώστε να μην κάνει λάθη. Ο λόγος αυτός αφορούσε ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει από τα αρμόδια υπουργεία και όχι από τον ίδιο. Μετά την ανάγνωση πήγε και έκατσε ανάμεσα σε κάποιους δημότες όπου για μία ακόμα φορά, ο κ. Ψινάκης επιδόθηκε στο μόνο πράγμα στο οποίο είναι καλός, το διαίρει και βασίλευε. Τι έκανε λοιπόν εκεί; Έστρεφε κατοίκους εναντίον δημοτικών συμβούλων και εν τέλει κατοίκους εναντίον κατοίκων. Έλεγε συνεχώς «ψηφίστε να τελειώνουμε, να φύγουν οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι», ενώ επαναλάμβανε σε όσους κατοίκους παρευρίσκονταν «πείτε τους να ψηφίσουν να τελειώνουμε». Να ψηφίσουμε δηλαδή τυφλά τα θέματα και τις εισηγήσεις που φέρνουν αυτός και η ομάδα που του έχει απομείνει. Χωρίς έλεγχο, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνουν τα χρήματα τα οποία έρχονται στο Δήμο για την ανακούφιση των πληγέντων και για την αποκατάσταση της περιοχής.
Μόλις κατάφερε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη διάλυση του συμβουλίου, σηκώθηκε κι έφυγε. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον του για τους κατοίκους. Ο δήθεν ενωτικός του λόγος δε αν δεν ήταν τόσο σοβαρές οι συνθήκες θα ήταν για γέλια. Ο «ενωτικός» κ. Ψινάκης όταν από σπόντα ήρθε σε σύσκεψη στην οποία ήδη βρισκόμουν εγώ από νωρίς, με τους υπουργούς κ. Φλαμπουράρη και κ. Σπίρτζη (λέω από σπόντα διότι ουδείς τον είχε καλέσει) στο Μάτι, το μόνο πράγμα που είχε να εισφέρει στην κουβέντα ήταν να μου πει να φύγω απ’ το τραπέζι. Τόσο ενωτικός!
Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Κανείς δεν έχει προσωπικά με κανέναν. Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Ψινάκης δεν μπορεί να διοικήσει. Δεν μπορούσε να διοικήσει υπό κανονικές συνθήκες πολλώ δε μάλλον τώρα. Το ζήτημα είναι ότι όταν το απόγευμα της μεγάλης καταστροφής, βρισκόμουν στο Δημαρχείο μόνη μου με μερικούς υπαλλήλους ο «ενωτικός» «δήμαρχος» ήταν εξαφανισμένος. Το ζήτημα είναι ότι όταν την επόμενη μέρα επιτέλους εμφανίστηκε το μόνο που είχε να πει στις συσκέψεις που κάναμε ήταν «Μην ανησυχείτε, έχω μιλήσει με τους υπουργούς και θα μου τα φτιάξουν όλα». ΄Όπως εξαφανισμένος ήταν και πέρσι στη φωτιά του Βαρνάβα, που η φωτιά ήταν στα πόδια μου λίγο πριν τα πρώτα σπίτια του χωριού και μιλούσα στο τηλέφωνο μαζί του (διότι βρισκόταν στη Μύκονο) και το μόνο που είχε να μου πει ήταν ότι ήταν όλα υπό έλεγχο! Όπως εξαφανισμένος ήταν και είναι και από τις δομές για τους πυρόπληκτους. Στη Βάση έχει πάει δύο φορές από 5 λεπτά.
Η παρουσία του «δημάρχου» στο χθεσινό συμβούλιο ήταν μνημείο πολιτικής χυδαιότητας. Κατάφερε αυτό που ήθελε, καθώς εκτός από τα διαδικαστικά θέματα αποδοχής χρημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία ούτως ή άλλως θα ψηφίζονταν, ουδεμία άλλη απόφαση ελήφθη. Δεν συζητήθηκε το ζήτημα της σίτισης, της στέγασης, δεν ελήφθη απόφαση σχετική με τη βοήθεια προς εγκαυματίες, για προμήθεια μασκών με δίμηνη διάρκεια. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δηλαδή για την ανακούφιση των πληγέντων. Ο Ηλίας Ψινάκης φοβάται τη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου διότι τότε θα του τελειώσει και το τελευταίο παραμύθι με δράκο που αφηγείται, και θα ξεγυμνωθεί εντελώς, μένοντας χωρίς ούτε ένα προκάλυμμα απέναντι στις μηνύσεις τις οποίες αντιμετωπίζει.
Δεν θα του περάσει όμως! Εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ. Είμαστε νέοι άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά και ανοιχτές καρδιές και θα κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου να γίνουν όλα αυτά που χρειάζονται να γίνουν για να επουλωθούν οι πληγές και να μην αφήσουμε την ανικανότητα κανενός να γίνει ξανά η αιτία να θρηνήσουμε συγγενείς, φίλους, συμπολίτες!
https://www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.