Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Καταπολέμηση κουνουπιών - Ψεκασμός Τρίτη 11/9

Θα γίνει εναέριος ψεκασμός την Τρίτη 11/9 το βράδυ στις έντεκα και μέχρι τις τρεις το πρωί θα πρέπει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας.
Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δημοτική Κοινότητα του Βαρνάβα , μετά από κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου που υπάρχει στην περιοχή μας, επικοινώνησε από την προηγούμενη εβδομάδα με την περιφέρεια και με τον ανάδοχο του έργου των ψεκασμών , προκειμένου να ενημερωθούμε , για το τι μπορούμε να κάνουμε επιπλέον από τις εργασίες που έχουν ήδη γίνει αρμοδίως.
Έτσι διενεργήσαμε σειρά ψεκασμών με ειδικά οικολογικά υλικά , ακίνδυνα για την υγεία ανθρώπων και ζώων. Πήραμε δείγματα από όπου είδαμε πιθανές εστίες τόσο από το χωριό όσο και από την παραλία Βαρνάβα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πουθενά μόλυνση οπότε περιμένουμε το επίσημο έγγραφο του αρμόδιου φορέα να μας ενημερώσει για τα ακριβή, αποτελέσματα. Αυτό που έγινε αντιληπτό από όλους και στη χθεσινή συνεδρίαση με την Περιφέρεια και την Διεύθυνση Υγείας, είναι ότι έχουμε ελλειπή ενημέρωση, για έναν ιό ο οποίος κάνει κύκλο κάθε επτά χρόνια.
1 . Προκειμένου λοιπόν να ενημερωθούμε ΣΩΣΤΑ και από τους ειδικούς την Δευτέρα το πρωί και ώρα 10:30πμ θα έρθει στο ΚΑΠΗ γιατρός από την Διεύθυνση Υγείας του Υπουργείου .
2. Θα γίνει εναέριος ψεκασμός την Τρίτη το βράδυ στις έντεκα και μέχρι τις τρεις το πρωί θα πρέπει να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας. Το υλικό του ψεκασμού είναι φωτοδιασπώμενο οπότε διαλύεται με το πρώτο φως του ήλιου και εντελώς ακίνδυνο για τα ζώα και τα φυτά .
Ενημερωτικά έντυπα θα μοιραστούν παντού,στα καταστήματα, στην εκκλησία , στα σχολεία και θα γίνει και ενημέρωση με όχημα με μεγάφωνα .
Για όποια άλλη ενημέρωση έχουμε , θα σας κρατούμε ενήμερους .

Διαβάστε ακόμα: 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.