Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

DW: Αγανάκτηση στη Γερμανία για τις παρεκτροπές του Ερντογάν

ERDOGAN
«Επαίσχυντες, ανάρμοστες, απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Παράλληλα, κάλεσε να επιδειχθεί ψυχραιμία, καθώς, όπως εκτίμησε, «τον ενδιαφέρει να προκαλέσει και πρέπει να προσέξουμε να μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να προκαλούνται».

Κλιμάκωση μέχρι του σημείου να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις δεν μπορεί να την θέλει κανείς, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, γι' αυτό και τάσσεται κατά της γενικής απαγόρευσης των προεκλογικών ομιλιών Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία.
«Για να μπορέσει η γερμανική κυβέρνηση να επιβάλει κάτι τέτοιο θα πρέπει να απαγορεύσει την είσοδο μελών της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία και νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι που επιδιώκει ο Ερντογαν», σημειώνει.
Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, είπε χθες για το ενδεχόμενο να πάει ο ίδιος στην Γερμανία να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση:
«Εάν θέλω να έλθω, έρχομαι αύριο (κιόλας). 'Ερχομαι και εάν δεν μου επιτρέψετε την είσοδο, ή εάν δεν με αφήσετε να μιλήσω, τότε θα δημιουργήσω μεγάλη αναταραχή».
Τις συγκρίσεις με τον ναζισμό επέκρινε με δριμύτητα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπoς του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Φόλκερ Κάουντερ: «Πρόκειται για απίστευτο και απαράδεκτο γεγονός να εκφράζεται ο πρόεδρος μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ για ένα άλλο μέλος με αυτόν τον τρόπο». Οι συγκρίσεις είναι «ξεδιάντροπες, ανιστόρητες, θρασείς» δήλωσε επίσης στη Bild της Δευτέρας η Γιουλια Κλέκνερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.
Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Χριστινοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Αντρέας Σόιερ έκανε λόγο για «απίστευτη παρεκτροπή του Δεσπότη του Βοσπόρου».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.