Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Φτιάξε την τύχη σου μόνος σου

SAINT PATRICK
Όλοι, νομίζω, νιώθουμε ανήμποροι και απελπισμένοι για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια, μέσα στην ανασφάλεια και στην κατήφεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και σε έναν κόσμο που ακόμα ταλανίζεται από πολέμους, τρομοκρατία, βία, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα.

Σ΄ αυτές τις μη ευνοϊκές συνθήκες, πρέπει να επιλέξουμε, θα παραιτηθούμε ή θα προσπαθήσουμε; Θα πολεμήσουμε τη δυστυχία, τη μετριότητα, τη μιζέρια, ή θα αδιαφορήσουμε και θα περιμένουμε αδρανείς μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα από μόνα τους, πιστεύοντας ότι δεν ελέγχουμε απολύτως τίποτα;
Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η καλύτερη στάση που μπορούμε να υιοθετήσουμε είναι να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη ή στη μοίρα. Το ότι όλα αλλάζουν γύρω μας, δε σημαίνει ότι πρέπει να το ερμηνεύουμε ως κάτι απειλητικό, αλλά μπορεί να είναι και μια ευκαιρία συναρπαστική για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να αγωνιστούμε σκληρά για να πετύχουμε, έστω, τα λίγα που προορίζονται για εμάς. Κι αν αποτύχουμε μία φορά δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες, αλλά να συνεχίζουμε ακάθεκτοι και να μην απογοητευόμαστε εύκολα.
Ίσως, αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσουμε μία σχέση, να αλλάξουμε πόλη ή χώρα, να αλλάξουμε εργασία, ή, ακόμα και επάγγελμα και να ρισκάρουμε να χάσουμε κάποιες συνθήκες της ζωής μας μακριά από κάποιες σταθερές της ζωής μας, όπως είναι η οικογένειά μας και οι φίλοι μας. Μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μία στροφή, να ξεκινήσουμε από την αρχή, χωρίς στεναχώρια και οργή για ό,τι περάσαμε και αφήσαμε πίσω. Όλοι έχουμε φτιάξει μια εικόνα για τον εαυτό μας και στεναχωριόμαστε που τώρα κάτι συμβαίνει και χαλάει αυτή η εικόνα.
Η επιτυχία για τον καθένα μας έχει διαφορετικό νόημα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας επηρεάζονται από το πως μεγαλώσαμε στην παιδική μας ηλικία, τι ανατροφή πήραμε, ποιο είναι το περιβάλλον μας, οι άνθρωποι που ζούμε μαζί ή εργαζόμαστε.
Ορίστε τι είναι επιτυχία για σας και αποφασίστε να την κυνηγήσετε και να την κατακτήσετε. Για άλλους είναι τα υλικά αγαθά, για άλλους είναι η αγάπη, η οικογένεια και για άλλους η επιβράβευση από τους τρίτους. Για τους περισσότερους από εμάς επιτυχία είναι ένας συνδυασμός από τις παραπάνω ανάγκες που, απλά, τις ιεραρχούμε διαφορετικά. Είναι φυσικό να έχουμε αμφιβολίες, φόβους, άγχος για το πως θα τα καταφέρουμε αλλά για αυτό φταίει μόνο το μυαλό μας. Η τύχη μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, αρκεί να ξεκλειδώσουμε κάποια πόρτες του εαυτού μας. Το κλειδί το έχουμε στην τσέπη μας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.