Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
Προφητική λες η εικόνα του κ. Αιμίλιου Ρεΐσογλου  (ΦΩΤΟ: )
Προφητική λες η εικόνα του κ. Αιμίλιου Ρεΐσογλου
Χαμός έγινε για ακόμα μια φορά στο Μαραθώνα με την εκλογή προέδρου του Δ.Σ. με το δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη, κύριο υπαίτιο του καταντήματος της πλειοψηφίας, να προτείνει την κ. Αναστασία Παππά και τρεις σύμβουλοί του, Μπούσουλας – Στάμου – Ρεΐσογλου, να αυτοπροτείνονται, με αποτέλεσμα την οικειοθελή απόσυρση της κ. Παππά, η οποία στην τοποθέτησή της (που ακολουθεί πιο κάτω) προαναγγέλλει τη άμεση διάλυση της παράταξης, πράγμα που δεν επιθυμεί γι’ αυτό και αποσύρεται απ’ τη διαδικασία. «Από το να τσακωθώ με συναδέλφους για έναν τίτλο, προτιμώ να αγωνιστώ για το Μαραθώνα» καταλήγει η κ. Παππά.

Όμως η αντιμισθία του προέδρου του Δ.Σ. και μάλιστα σε τόσο κρίσιμη οικονομικά κατάσταση, πασιφανώς πρωταγωνίστησε στη σκέψη των υπολοίπων, οπότε η ψηφοφορία διεξήχθη μεταξύ των τριών με τον κ. Ρεΐσογλου να λαμβάνει 10 ψήφους επ’ τους συνολικά 17 συμβούλους της πλειοψηφίας, τον κ. Μπούσουλα 4 και τον κ. Στάμου 1.
Ο κ. Λιβαθινός ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας ότι ψηφίζει λευκό, αφού για πρώτη φορά θα συμφωνούσε με τη πρόταση του δημάρχου – που σημειωτέο ήρθε χωρίς προηγούμενη σύσκεψη με την παράταξή του – και θα ψήφιζε την κ. Παππά.
Τελικά η ολομέλεια επί συνόλου 33 συμβούλων, στη πρώτη ψηφοφορία έδωσε 6 ψήφους στο κ. Ρεΐσογλου, στη δεύτερη 9 και στη τρίτη 10. Παρά ταύτα λόγω παρερμηνείας(;) του σχετικού νόμου ο κ. Ρεΐσογλου δεν εξελέγη και η διαδικασία θα επαναληφθεί κατά το πρότυπο της εκλογής Θανασιά, μετά την παραίτηση Λιβαθινού.
Χωρίς προβλήματα ψηφίστηκαν ως αντιπρόεδρος ο κ.  Χρήστος Στάμου της μείζονος μειοψηφίας κι ως γραμματέας ο κ. Αλέξανδρος Αστρινάκης της ελάσσονος μειοψηφίας, οι οποίοι απλά ανανέωσαν τη θητεία τους.
Η τοποθέτηση της κ. Αναστασίας Παππά στη σημερινή συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου του Δ.Σ.
Η σημερινή πρόταση του Δημάρχου, με την οποία θεωρεί την υποψηφιότητά μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως την καταλληλότερη, ήρθε ως συνέχεια και ως επιστέγασμα της πρότασης που είχε κάνει το πρώτον, πριν ενάμιση χρόνο. Πρόταση με την οποία τότε είχε συνταχθεί η παράταξη. Η αιτιολόγηση της απόφασής του αυτής βασίστηκε, όπως είπε και ο ίδιος, στο γεγονός ότι λόγω του επαγγέλματός μου, και της περίπου δεκάχρονης εμπειρίας μου στη δικηγορία, μπορώ να συμβάλλω τα μέγιστα από τη θέση του Προέδρου, στη σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι πολλαπλών υποψηφιοτήτων από άλλους συναδέλφους, χωρίς ωστόσο να αμφισβητείται από κανέναν η καταλληλόλητά μου αυτή. Όπως έχω πει πολλάκις, η παράταξη δεν αντέχει διχαστικά διλήμματα. Δεν αντέχει άλλες πικρίες και εντάσεις.
Από συνομιλίες που είχα με τους συναδέλφους μου (μιας και παραταξιακή δεν έγινε), η συντριπτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί να βρεθεί μπροστά σε άβολα διλήμματα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμαρχος έχει μία συγκεκριμένη πρόταση, δεν θα ήθελαν να πρέπει να στηρίξουν έναν συνάδελφο σε βάρος άλλου.
Η ένωση και η συνεργασία θα έπρεπε να είναι το μόνο μας μέλημα έτσι ώστε να προσπεράσουμε τα προβλήματα και τις παλινωδίες του προηγούμενου μισού της θητείας μας. Κι αν για τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, ίσως και να υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης, για τη διάλυση που θα επέλθει άμεσα, οι ευθύνες θα βαραίνουν σίγουρα όσους δεν αναζήτησαν την ενότητα και τη δουλειά για το καλό του τόπου, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον και προβολή. Όσους προτίμησαν τη στείρα αναζήτηση τίτλου από την ομαδικότητα.
Προσωπικά, ουδέποτε ζήτησα οποιονδήποτε τίτλο από την παράταξη ή το Δήμαρχο. Η πρόταση για την Προεδρία προήλθε από το Δήμαρχο γιατί όπως είπε, με θεώρησε κατάλληλη. Η διάθεσή μου όταν ασχολήθηκα με τα κοινά του τόπου που αγαπώ, ήταν και είναι διάθεση προσφοράς και μόνο.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, δηλώνω ότι σε περίπτωση που υπάρξουν πολλαπλές υποψηφιότητες, δεν θα αποδεχτώ την πρόταση του Δημάρχου, παρ’ ότι γνωρίζω ότι είναι μία αποστολή την οποία μπορώ να φέρω επάξια εις πέρας.
Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μία διαδικασία, η οποία θεωρώ ότι θα διαλύσει πλήρως τα όποια ψήγματα ομόνοιας έχουν απομείνει στην παράταξη και θα την αφήσει χίλια κομμάτια. Κάτι τέτοιο κατά την άποψή μου, θα επιφέρει την πλήρη αδυναμία λειτουργίας της δημοτικής αρχής, με όσα καταστροφικά αποτελέσματα συνεπάγεται αυτό για το Δήμο και τους Δημότες. Μου είναι ανθρωπίνως αδύνατο, να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου κάτι που εν γνώσει μου, θα έχει βαριές συνέπειες για τον τόπο μου.
Όποιος μπορεί και θέλει συνειδητά να προχωρήσει στο δρόμο της διάσπασης, ας το κάνει. Από αυτή τη διαδικασία δε θα βγει κανείς κερδισμένος. Όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος. Και εμείς και η παράταξη θα χάσουμε την αξιοπιστία μας, ενώ τις βαρύτερες απώλειες θα μετρήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και ο τόπος.
Εγώ όλον αυτόν τον καιρό ουδέποτε μέτρησα ψήφους (για να προλάβω κάποιους τα “κουκιά” μετρώνται όταν πέσουν στην κάλπη). Και δεν μέτρησα ψήφους, γιατί από το να τσακωθώ με συναδέλφους για έναν τίτλο, προτιμώ να αγωνιστώ για το Μαραθώνα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.