Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βίτσας: Έως και δύο χρόνια θα μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Και βάλε....
Συνέντευξη παραχώρησε στους Financial Times, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι πολλοί από τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα:
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι (παράνομοι) μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί. Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της Συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας» απαντά σε σχετική ερώτηση ο κ. Βίτσας και συμπληρώνει:
«Το διάστημα αναμονής για την μετεγκατάσταση των προσφύγων αναμένεται από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια».
Παράλληλα, ο Δ. Βίτσας επέκρινε τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν δέχονται να υποδεχθούν παρά μόνο έναν μικρό αριθμό προσφύγων:
«Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».
Ο υπουργός ξεχνά προφανώς ποιες δηλώσεις / ενέργειες πριν από περίπου ένα χρόνο ήταν εκείνες που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο. Ποιοι άνοιξαν ουσιαστικά τα σύνορα και ποιος εκφόβιζε ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.