Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Μεταφορά προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε Λαύριο, Ριτσώνα και Γραμματικό

Διαβάζουμε έκπληκτοι στο "Γραμματικό" .... Μήπως ξαφνικά θα διαβάσουμε και στον Βαρνάβα??? Σκόπιμη η επαγρύπνηση!!!!
Μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016. Μεγάλος αριθμός από μετανάστες φιλοξενείται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας


Σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στο Λαύριο, τη Ριτσώνα και στο Γραμματικό,  αναμένεται να μεταφερθούν με πούλμαν, από το λιμάνι του Πειραιά, περίπου 200 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι λόγω της χθεσινής κακοκαιρίας διανυκτέρευσαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ είναι και σήμερα γεμάτοι και σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την άφιξη δύο πλοίων εντός της ημέρας από νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι αναμένεται να ανέλθει στις 4.000.
Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Bblue Star 1 με 511 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, καθώς και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» που μεταφέρει 23 πρόσφυγες από το Καστελόριζο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι λιμενικές και οι αστυνομικές Αρχές είναι ότι, θα πρέπει να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες για τη μεταφορά τους σε πιο ασφαλείς και λειτουργικές δομές, κάνοντας κατανοητό ότι, δεν θα εγκλωβιστούν και ότι τα σύνορα με την πΓΔΜ παραμένουν κλειστά.
Στην προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με τη βοήθεια μεταφραστών επέδειξαν σε πολλούς από αυτούς βίντεο και φωτογραφίες από διάφορα κέντρα φιλοξενίας όπου πρόκειται να μεταφερθούν.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, υπάρχει ένα εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης, το οποίο δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, συνεχίζει να ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να μη μετακινηθούν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, με το πρόσχημα ότι, θα εγκλωβιστούν και ότι σύντομα δικοί τους άνθρωποι θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν από άλλες οδούς εκτός ελληνικών συνόρων.
Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή τα ξημερώματα 11 Μαρτίου έως και σήμερα το πρωί διεσώθησαν 2.797 πρόσφυγες σε 59 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Μεγίστης.
Ωστόσο, ελαφρά μειωμένος είναι, σε σχέση με χθες, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συνολικά σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, βρίσκονταν 8.607 άτομα, σε σχέση με τα 9.259 χθες Δευτέρα, τα 8.281 την Κυριακή και τα 7.212 το Σαββάτο.
Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από χθες νωρίς το πρωί είχαν σαν αποτέλεσμα να ανακοπούν οι ροές από τα απέναντι παράλια προς τα νησιά.
Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί ήταν 5.143. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε μόλις τους 16.
Στη Χίο χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί δεν πιστοποιήθηκε κανένας πρόσφυγας και μετανάστης. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 2.941 άτομα.
Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 116 νεοεισερχόμενοι ενώ στο νησί βρίσκονται 523 άτομα.
Newsroom Αθήνα 9.84,
http://www.athina984.gr/2016/03/15/metafora-prosfygon-apo-to-limani-tou-pirea-se-lavrio-ritsona-ke-grammatiko/
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.