Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο ΨΗΝΑΚΗΣ, Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ & ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 (ΦΩΤΟ: )

  ΑπόΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
Πόσα θέλει για να μας αποτρελάνει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης; Γνωρίζει τι υπάρχει και τι όχι στο δήμο που διοικεί ή έχει διακτινιστεί από άλλο πλανήτη;
Πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε ότι στο Money Show που ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton, ο Ηλίας απευθυνόμενος σε νέους ανθρώπους, σπουδαστές, καθηγητές και δημοσιογράφους, αποκάλυψε τα σχέδια του για το δήμο Μαραθώνα και το ίδρυμα Marathon Foundation, λέγοντας πως θέλει να δημιουργήσει ένα Μουσείο αφιερωμένο στον Μαραθώνιο, ενώ το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου λειτουργεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια στη δημοτική ενότητα του Μαραθώνα κι είναι παγκοσμίως γνωστό, με αφιερώματα από πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου παγκόσμιας ακτινοβολίας;
«Το ίδρυμα το ονόμασα Marathon Foundation, είπε ο Ηλίας Ψηνάκης, γιατί εγώ κάποια στιγμή θα φύγω, ο Μαραθώνας θα μείνει και θα παρακινήσει κι άλλους δήμους. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε αμφικτιονίες με άλλους δήμους. Βάσει νόμου αν ενωθούμε με 3 δήμους ή και περισσότερους γινόμαστε σαν ένωση διεθνής οργανισμός. Μπορούμε να φτιάξουμε μια αμφικτιονία με έναν ελληνικό δήμο της Κύπρου, με έναν δήμο από την Τουρκία κι από την Ιταλία. Η Ελλάδα μόνο κέρδος θα έχει από αυτά τα κονδύλια, που θα αξιοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνω όμως πως η γραφειοκρατία και το κατεστημένο στην χώρα μας είναι το μεγάλο εμπόδιο.
Ευτυχώς έχω καλούς συνεργάτες που τους ακούω πιστά σε όλες τις συμβουλές τους, όπως ο κύριος Χρηστάκης, που είναι το Α και το Ω της αυτοδιοίκησης. Θέλω να χτίσω ένα μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου».
Και μετά απ’ αυτό, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων των δήμων της χώρας, Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος άρχισε να εγκωμιάζει τον Ηλία, αλίμονο αν δεν το έκανε αφού κατά δήλωση Ψηνάκη είναι ο μέντοράς του, λέγοντας:
«Ο Ηλίας Ψηνάκης κινείται σε αυτό το πλαίσιο, θέλει να απεγκλωβιστεί από την κλασσική διαδικασία υιοθετώντας το city branding, να προωθήσει δηλαδή το όνομα της πόλης του, κάνοντας την επισκέψιμη με ποιοτικές προδιαγραφές. Το ίδρυμα θα συνδέει την έννοια του Μαραθώνα, μέσω του ευ αγωνίζεσθαι, με τον πολιτισμό. Θέλει τον Μαραθώνα να τον κάνει παγκόσμιο όνομα, μέσα από πολλές και ποιοτικές δράσεις. Αυτό όμως θα επηρεάσει θετικά όλη τη χώρα. Γι’ αυτό ιδρύθηκε το Marathon Foundation, για να προχωρήσουμε στην λογική του «City branding». Στόχος είναι η ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο Ηλίας είναι οραματιστής και χαίρομαι που συνεργαζόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε τον Μαραθώνιο σημείο αναφοράς της Ελλάδας».
Σιγά μη περίμενε ο ιστορικός Μαραθώνας τον Ηλία για να αποκτήσει ακτινοβολία. Που είναι η ανύπαρκτη μειοψηφία του δήμου να επισημάνει τις ανακρίβειες; Δεν μπορώ να μη θυμηθώ, επί ημερών δημάρχου Σπύρου Ζαγάρη (που ποτέ δε του χαρίστηκα) στο παλιό δήμο Μαραθώνα, όταν αναφερόταν σε παρόμοια θέματα για ΜΚΟ και τέτοια, όταν γύριζε Δύση και Ανατολή διαφημίζοντας το Μαραθώνα,  έπεφταν όλοι πάνω του να τον φάνε.
Τώρα που τα λέει ο Ψηνάκης, χωρίς καν να αναφέρεται στα όσα θετικά οι προκάτοχοί του έκαναν, (άλλωστε τι ξέρει για την προϊστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου που διοικεί, αφού ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε;) δεν ακούγεται κιχ.  
Όμως λίγα είναι τα ψωμιά του, αφού οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Λιβαθινό, στον οποίο χρωστά την έως σήμερα ανοχή στο πρόσωπό του όσων συμβούλων της πλειοψηφίας του απέμειναν κι ως εκ τούτου την έχει ήδη απωλέσει, βρίσκονται στο ναδίρ, με το Σπύρο να είναι μια ανάσα πριν τον εγκαταλείψει στη τύχη του.
Αυτή η εξέλιξη είναι απόρροια των μη ικανών αυλοκολάκων που έχει τοποθετήσει ολόγυρά του ο ανύπαρκτος δήμαρχος, με αποτέλεσμα κι οι ικανοί που του απέμειναν να αποστασιοποιούνται, με δυσμενείς για τους πολίτες καταστάσεις.   
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας το 2016, επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Ηλία Ψηνάκη, ένα δήμαρχο που βγήκε μ’ ένα φανταστικό ποσοστό απ’ την πρώτη Κυριακή και μέσα σε 16 μήνες διοίκησης έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο, να γίνει στο ίδιο ποσοστό αντιπαθής έως μισητός στους δημότες του. 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.