Πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει τρις , επιβεβαιωθήκαμε ως ιστοσελίδα για το άρθρο μας με τίτλο: Το γερμανικό τέταρτο Ράιχ «μόλις έκανε την εμφάνιση του».
Οι βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας «απαιτούν» (!) από το Βερολίνο να επιταχυνθούν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

60 χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια από  την δημιουργία  κοινής Άμυνας στην  Ευρωπαϊκή Ένωση, το θέμα αυτό έχει αποκτήσει και πάλι πολύ ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ , πρόσφατα εξήγησε  ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία και οι  εξελίξεις στην Ουκρανία επιταχύνουν τις διαδικασίες για αυτό το ζήτημα , αναφέρει δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο , πολιτικοί από το κόμμα  CDU κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να επιταχύνει τις εργασίες για τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού.
Τα  εθνικά στρατεύματα των χωρών  της ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσουν  «μια μακρά, δομημένη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ τους » με σκοπό την δημιουργία  ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού, αναφέρει  η απόφαση της  γερμανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική και  την Πολιτικής Ασφάλειας. Αυτό το έγγραφο περιγράφει ένα σχέδιο που αποτελείται από 10 σελίδες .
Έτοιμο  λοιπόν και το προσχέδιο από το Βερολίνο για την «αμυντική μεταρρύθμιση» της ΕΕ,  όπως θα την ονομάσουν «ευγενικά»  οι Βρυξέλλες και οι κάθε λογής , Γιούνκερ, Ντάισεμπλουμ κτλπ.    
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ έθεσε και πάλι το θέμα αυτό  με  φόντο την σύγκρουση με τη Ρωσία και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ζητώντας την άμεση  δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού.
Η διατήρησης του θέματος της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού  στην επικαιρότητα στην Γερμανία , σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,καταδεικνύει την σημασία που δίνει η κυβέρνηση. Μετά την οικονομική υποδούλωση της Ευρώπης, το  «κρατίδιο της Βαυαρίας» ( διαθέτει τους πιο πλούσιους Γερμανούς και χρηματοδοτεί όλη την χώρα κάνοντας ουσιαστικά  «κουμάντο»)  επιθυμεί τον στρατιωτικό έλεγχο  ενός μέρους της  γηραιάς ηπείρου( οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ακολουθήσουν), για να επιτύχουν αυτό που απέτυχαν  πριν 70 ακριβώς χρόνια .
Φυσικά οι Γερμανοί « εταίροι μας» θα απαιτήσουν το κεντρικό αρχηγείο να ευρίσκεται σε γερμανικό έδαφος για να  ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα. Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχουν « πρόθυμες» χώρες ( Σλοβακία, Βαλτικές χώρες, Ολλανδία, Τσεχία κά) οι οποίες,   όπως και τότε (1940-45),  θα  υποστηρίζουν οτιδήποτε εκπορεύεται  από το «αρχηγείο στις βαυαρικές Άλπεις».
«Η γερμανική κυβέρνηση όπως είναι φυσικό υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή. Η ενίσχυση της συνεργασίας των εθνικών στρατών ( έτσι θα ονομάσουν οι Γερμανοί την υποδούλωση των εθνικών στρατηγείων στην ΕΕ) , θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την άποψη της χρηματοδότησης και της άμυνας, καθώς και της   βελτίωσης της επικοινωνίας»,  δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Elmar Brok. Άλλος ένας «πρόθυμος» να υλοποιήσει το πρότζεκτ « γερμανικός ευρωπαϊκός στρατός».
Το σχέδιο αυτό προβλέπει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ένα κεντρικό  στρατιωτικό αρχηγείο,  το οποίο θα ελέγχει το νέο κράτος που ετοιμάζουν με την  πιθανή ονομασία  « Ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης», και στα σχέδια αυτά π.χ. δεν υπάρχει  ούτε ελληνικός στρατός ούτε ή ιταλικός στρατός, αλλά μόνο «ευρωπαϊκός».