Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Να Λοιπόν γιατί Δεν Χτίστηκε Ποτέ το Γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό…

… Η περιοχή προοριζόταν, με βάση το Τέμενος που θα κατασκευαστεί, να γίνει η Βάση στην Ελλάδα για τζιχαντιστές, ισλαμιστές και απανταχού αλλοεθνείς, με απώτερο στόχο την ισλαμοποίηση της χώρας και την εξαφάνιση κάθε ελληνικού στοιχείο…
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
Το 2008 ο Παναθηναϊκός, μέσω του Γιάννης Βαρδινογιάννη, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια για την κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Ωστόσο, όσες κινήσεις και αν έγιναν, το έργο κόλλησε και τελικά διακόπηκε οριστικά… Το τι δικαιολογίες και κολλήματα υπήρξαν και ακούστηκαν δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους…

Ωστόσο να που στις μέρες γίνεται επιτέλους γνωστός ο πραγματικός λόγος που δεν προχώρησε τελικά η κατασκευή του υπερσύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού, που θα αναμόρφωνε και θα έδινε ζωή σε μια τελείως υποβαθμισμένη περιοχή των Αθηνών… Οι φωστήρες της πολιτικής μας, σε συνεργασία με τα «μεγάλα αφεντικά» τους, προωθούσαν τον Βοτανικό ως την Βάση για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας
ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Η σχεδίαση προήλθε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Μανουέλ Σαλγάδο.
Το στάδιο αρχικά θα ονομαζόταν Γήπεδο Βοτανικού και θα είχε χωρητικότητα 45 με 46.000 θέσεις, τοποθετώντας το ως το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο στην Ελλάδα, μετά το Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας που έχει χωρητικότητα 69.618 θέσεων. Ο χώρος θα διέθετε και γήπεδο βόλεϊ όπου θα ήταν η έδρα της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, ενώ θα υπήρχαν και εγκαταστάσεις κολύμβησης, πόλο και τένις, ενώ το 2012 προβλεπόταν να γίνει και ένα γήπεδο μπάσκετ το οποίο θα διέθετε 8.000 θέσεις.
Οι διαστάσεις του γηπέδου είχαν προβλεφθεί στα 105×68 μ. ενώ θα υπήρχαν 1.600 προβολείς. Οι αίθουσες των V.I.P θα είχαν εμβαδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η λεγόμενη Press Area θα καταλάμβανε 500 τ.μ. με πλήρη εξοπλισμό. Οι σουίτες θα ήταν 50 και θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 600 άτομα συνολικά. Στο πάρκινγκ θα υπήρχε χώρος για αυτοκίνητα 4.000 θέσεων.
Τελικώς το πλάνο για την ανέγερση του γηπέδου ματαιώθηκε μετά από ασυμφωνίες που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Παναθηναϊκού και τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας λόγος που αποτράπηκε η κατασκευή του σταδίου ήταν ότι η περιοχή είχε κηρυχτεί ως υγροβιότοπος, φιλοξενώντας κορμοράνους σε συγκεκριμένη περίοδο!!!!!!, αλλά και λόγω επιπλοκών σχετικά με την ανέγερση εμπορικού κέντρου!!!!!!
ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ…
ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
Έρχεται σε πολύ λίγο το Τέμενος. ΝΤΡΟΠΗ – Ψηφίστηκε η τροπολογία για το Ισλαμικό Τέμενος – Από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΚΚΕ
ΑΜΕΣΑ… Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά και η διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος θα φιλοξενήσει τους περίπου 500 πρόσφυγες που διαβιούν επι του παρόντος στο Πεδίον του Άρεως.
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στον Ελαιώνα, σε περίπου 35 στρέμματα από τον χώρο που θα φιλοξενούσε το σχέδιο της περίφημης διπλής ανάπλασης, θα βρουν προσωρινή στέγη 480-500 άτομα, μετανάστες κυρίως από την Συρία μαζί με τις οικογένειές τους.
Ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής αλλά και τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να διαμορφώσουν τον χώρο στο λιγότερο δυνατό χρόνο και να προσφέρουν στους μετανάστες ένα αξιοπρεπές μέρος για να μπορέσουν να ζήσουν έστω και προσωρινά.
Ήδη τις δύο προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, ενώ το συνεργείο του Δήμου Αθηναίων προχώρησε σε καθαρισμό και αποψίλωση του εδάφους από ξερά χόρτα, προκειμένου να τοποθετηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα είκοσι κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες από τις πληγείσες από τον πόλεμο χώρες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για τους ειδικούς χώρους των τουαλετών, αλλά και του κλιματισμού, απαραίτητη εγκατάσταση ειδικά για τώρα το καλοκαίρι.
Το θέμα της σίτισης των ανθρώπων που θα στεγαστούν στο χώρο του Ελαιώνα αναμένεται να αναλάβουν κοινωνικοί φορείς και ΜΚΟ για τους μετανάστες, με βοήθεια από τον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ για την παρασκευή των γευμάτων τους το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιηθούν τα μαγειρεία του Δήμου Αθηναίων που τώρα παραμένουν κλειστά.
Να σημειωθεί ότι στον χώρο θα υπάρχει και φύλαξη από ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. τόσο για την προστασία των προσφύγων, όσο και για την αρμονική συνύπαρξη με τους περιοίκους.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ….

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.