Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρωθυπουργικό Μήνυμα: «Θα παρουσιάσουμε προτάσεις με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Νέα Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας. Και αυτή η παρέμβαση έλαβε χώρα στο πλαίσιο συζήτησης για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με φόντο τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο των ανθρώπων
Ισχυρός Ηγέτης ο Πρωθυπουργός στο Ευρωκοινοβούλιο: «Έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη»
Η συζήτηση αυτή έπρεπε να έχει γίνει αυτό εδώ και καιρό και δεν είναι δική μας ευθύνη αν γίνεται με κλειστές πόρτες παραδέχτηκε στην δευτερολογία το στην Ευρωβουλή ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στα σφοδρά πυρά που δέχτηκε από ευρωβουλευτές.
«Η συζήτηση ήταν πολύ γόνιμη. Η αντιπαράθεση δεν ήταν από ένα κράτος σε άλλο κράτος αλλά αφορούσε σε ιδεολογικές διαφορές και σέβομαι ακόμα και αυτές τις απόψεις με μια ιδιαίτερη πολεμική» τόνισε.
Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο των ανθρώπων υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το Eυρωκοινοβούλιο θα έπρεπε να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο. Πώς γίνεται να έχουμε εξουσιοδοτήσει την τρόικα και να μην έχουμε κάνει το ίδιο με το ευρωκοινοβούλιο. Θα ήθελα να πω με απόλυτη ειλικρινεια ότι αν σε αυτή τη συζητήση γινόταν ανάμεσα σε Κομισιόν και Ελλάδα θα είχαμε συμφωνήσει εδώ και καιρό.
Είχαμε την υποχρέωση να συζητάμε από τη μία η κυβέρνηση και από την άλλη οι τρεις θεσμοί, πρόσθεσε.
Στο αν η ελληνική πλευρά εχει καταθέσει προτάσεις, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι καταθέσαμε ένα κείμενο 47 σελίδων. Ωστόσο η εικόνα που έχει δημιουργηθεί ότι δεν έχουμε καταθέσει προτάσεις. Σε αυτες που καταθέσαμε έχουμε αναλάβει την ισχυρή μας δέσμευση να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Όμως εμείς έχουμμε δικαίωμα να δούμε πως θα τους πιάσουμε, υπογράμμισε.
Αν δεν είναι αυτό δικαίωμα να επιλέξει πως θα γίνει, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια αντιδημοκρατική αντίληψη. Να ορίζονται τεχνοκράτες και να μην γίνονται εκλογές.
Στην Ελλάδα υπάρχουν στρεβλώσεις όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι μεταρρυθμίσεις μας είναι αναγκαίες και δεσμευόμαστε όμως διατηρούμε το δικαίωμα της αναδιανομής των βαρών. Ακούστηκε το ερώτημα να βγάλουμε το ερώτημα από την Ευρωζώνη. Το όχι στο δημοψήφισμα δεν ήταν έξοδος από το ευρώ. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν θα έκανα τέτοιες δηλώσεις μόλις έκλειναν οι κάλπες.
Απαντώντας στα πυρά του Βέμπερ, ο πρωθυπουργός είπε: Όταν ζητάμε απομείωση του χρέους το κάνουμε για να αποπληρώσουμε τα δάνεια. Η ισχυρότερη στιγμής αλληλεγγύης κ. Βέμπερ ήταν το ’53 και η χώρα σας ήταν καταχρεωμένη και τότε διαγράφτηκε το 60% του χρέους σας.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.