Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Με θετικό πρόσημο η κοινή δήλωση του Eurogroup: «Προσβλέπουμε σε επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα»

ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Ολοκληρώθηκε το σημερινό Eirogroup με την κοινή δήλωση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και της πρόθεσης της ελληνικής πλευράς για την επίσπευση των σχετικών επαφών ώστε να η αξιολόγηση να αποβεί θετική. Παράλληλα σημειώνεται πως υπάρχουν θέματα προς επίλυση ώστε να γεφυρωθούν και οι τελευταίες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.
Διαβάστε τη δήλωση:

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσων δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.