Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Άρχισε η προσαρμογή και η συμμόρφωση: Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Brussels Group

Άρχισε η προσαρμογή και η συμμόρφωση: Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Brussels Group
Μια ανακοίνωση έκπληξη, υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν έως χθες στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές, εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής, από το υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα δια χειρός Γιάνη Βαρουφάκη.

Ουσιαστικά, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Ευρωπαίων εταίρων στις Βρυξέλλες, το υπουργείο Οικονομικών «θάβει» το τσεκούρι του πολέμου και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως και ουσιαστικά με το Brussels Group στην Αθήνα.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Το υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων. Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά.»
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν φτάσει στο όριο της σύγκρουσης με αποκορύφωμα την τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group της προηγούμενης Τρίτης όπου ο εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς και γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για τα δημοσιονομικά μεγέθη και τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με το Reuters η στάση αυτή της ελληνικής πλευράς που αρνήθηκε να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων εξόργισε τους δανειστές.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.