Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

H Eλλάδα που αντιστέκεται! - ΘEΩN ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ: Μια μικρή ελληνική εταιρεία σαρώνει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροοπτικών

ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ  
Η Ελλάδα που αντιστέκεται: Μια ακόμα σειρά μεγάλων εξαγωγικών επιτυχιών έρχεται από το χώρο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και πιο συγκεκριμένα από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτροοπτικών Θέων Αισθητήρες:

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε τρεις νέους διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιαπωνία, το Περού και τις Φιλιππίνες καθώς και ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο τεχνικής υποστήριξης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων, ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς σε Αυστραλία και Ινδία  η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ!
Οι διαγωνισμοί κερδήθηκαν (11 εκατ. τα πρώτα συμβόλαια και άλλα 35 εκατ. ευρώ η αξία των option) από τα ηλεκτροοπτικά προϊόντα της εταιρείας (μονόκυαλα και τα δίκυαλα ARGUS, ARGUS PANOPTES, τις σκοπευτικές διόπτρες ARTEMIS, τα περισκόπια νυχτερινής οδήγησης (TITANS), το dedicated δίκυαλο (NYX), το προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης (DAMΩΝ) και την ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας που σχεδιάστηκε για χρήση σε τεθωρακισμένα οχήματα (URANIΑ).
Να σημειωθεί ότι ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας σε τεθωρακισμένα οχήματα δεν διαθέτει καν ο Ελληνικός Στρατός στα οχήματά του!
Και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έρχεται η επαναστατική υβριδική διόπτρα σκόπευσης της εταιρείας, η οποία θα συνδυάζει τόσο τη νυν τεχνολογία ενίσχυσης του φωτός (σε αντίθεση με  τις θερμικές εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν φίλιες απώλειες αφού μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός του στόχου) αλλά και θερμικό ηλεκτροοπτικο σύστημα με δυνατότητα επιλογής του χρήστη να επιλέγει ποια από τις δύο μεθόδους θα χρησιμοποιήσει!
Χαρακτηριστικό του status της ελληνικής εταιρείας είναι ότι την πρόσφατη έκθεση IDEX 2015 στο Άμπου Ντάμπι, επισκέφθηκε το περίπτερο ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Saif bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην ελληνική εταιρεία γιατί τα προϊόντα της αποδείχθηκαν ανώτερα των αντίστοιχων δυτικών προϊόντων!
Των παραπάνω επιτυχιών είχαν προηγηθεί τα εξής συμβόλαια, μόνο κατά τους τελευταίους 24 μήνες:
- Συμβόλαιο παράδοσης του καινούριου Μονόκυαλου Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ, NX-122, στο σουηδικό υπουργείο Άμυνας το οποίο σύντομα ενεργοποίησε και δεύτερο μέρος της παραγγελίας μεγέθους 8.600 μονόκυαλων (παράδοση 2013-2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι το καινούριο Μονόκυαλο, NX-122, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο το πιο προηγμένο προϊόν στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.
- Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπεγράφησαν διάφορες παραγγελίες, συνολικού αριθμού 2.300 Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης της ΘΕΩΝ (παράδοση 2013-2014). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καινούριο δίκυαλο της εταιρείας, το NX-222, που βασίζεται στο επιτυχές της μονόκυαλο NX-122. To NX-222 θεωρείται το ελαφρύτερο και το πιο προηγμένο δίκυαλο στην κατηγορία των συστημάτων νυκτερινής όρασης, που αποτελούνται από δύο αυτόνομα μονόκυαλα.
- Συμβόλαιο για Αισθητήρες Μικροηλεκτρονικής (ΜΕΜs): − Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (Εuropean Space Agency- E.S.A.) υπεγράφη συμφωνία για την ανάπτυξη αισθητήρα επιτάχυνσης για διαστημικές εφαρμογές. Σημειώνεται ότι το προϊόν αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς βασισμένο σε ευρωπαϊκές τεχνολογίες που θα πιστοποιηθεί για διαστημικές εφαρμογές.
H συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν συμμετοχής της ΘΕΩΝ στον ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η E.S.A., ο οποίος δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε ελληνικές εταιρείες. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία της ΘΕΩΝ με την E.S.A., εκτός του Ελληνικού Πλαισίου Στήριξης ( Greek Task Force).
− Επίσης, η E.S.A. ανέθεσε στη ΘΕΩΝ σε συνεργασία με τη γαλλική Εταιρεία, Thales Alenia Space, την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής
− Μετά από επιτυχημένες δοκιμές ξεκίνησε η παραγωγή αισθητήρων ροής για μέτρηση της παροχής οξυγόνου σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη, από Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων.
H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε μόλις το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο‐Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια και με έδρα στην Αθήνα και εγκαταστάσεις στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη και σύντομα γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Ινδία και συμβάσεις σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο με αξία πωλήσεων που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ..
Όταν μια μικρή -για τα διεθνή δεδομένα του χώρου της Άμυνας - ελληνική εταιρεία καταφέρνει να ηγείται στο χώρο των ηλεκτροοπτικών στα night vision συστήματα, τότε πραγματικά υπάρχει ελπίδα για την χώρα...
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.