Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Π. Κρούγκμαν: «Η Ελλάδα τα κατάφερε!»

Athenae Delenda Est

Η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση καθώς κατάφερε να κερδίσει χρόνο για να πάρει ανάσες στο πλαίσιο της μεγάλης αναμέτρησης που αναμένεται σε λίγο καιρό. Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στο τελευταίο του άρθρο στην εφημερίδα New York Times, την ανακοίνωση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.


Όπως μεταδίδει το protothema.gr, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο «η Ελλάδα κατάφερε να αποτρέψει μια πιστωτική κρίση και ακόμα χειρότερα την πιθανότητα να τραβήξει η ΕΚΤ την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες». Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει πως το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η Ελλάδα θα προσπαθήσει να επιτύχει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, αλλά τίποτε από όσα συνέβησαν δεν αποδυναμώνει την ελληνική θέση
«Ας υποθέσουμε πως η Γερμανία επιμένει σε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% και η Ελλάδα λέει όχι. Τι θα γίνει. Πριν κάποια χρόνια η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίποινα μόνο και μόνο για λόγους διατύπωσης. Τώρα όχι, υπογραμμίζει ο κ. Κρούγκμαν., καταλήγοντας πως η χώρα μας κατάφερε να κερδίσει περισσότερο χαλαρούς όρους για το 2015 και χώρο για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη που θα έρθει σε τέσσερις μήνες. «Θα μπορούσε να είναι χειρότερα»Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.