Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τα παραλειπόμενα από τη συγκέντρωση του Θ. Ρούσση-Παρουσίες που εντυπωσίασαν και έκαναν αίσθηση

Δυναμικά ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας, την Κυριακή, το μεσημέρι, 7 Σεπτεμβρίου, με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θωμά Ρούσση, για τη θέση του Δημάρχου στο Δήμο Ωρωπού στον πολυχώρο της Atlantis. Η ηλιόλουστη,  φθινοπωρινή μέρα ήταν σύμμαχος στην διοργάνωση της μεγάλης εκδήλωσης και έδωσε την ευκαιρία  σε εκατοντάδες φίλους του Συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης» να παραβρεθούν στην συνάντηση.

Κατά την είσοδο όλοι έπαιρναν στα χέρια τους ένα πολυσέλιδο έντυπο με τον απολογισμό της δημαρχιακής Αρχής 2014-2018, όπου περιλάμβανε τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε και απαθανάτισε στιγμές και πρόσωπα από την εκδήλωση, που συζητήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με τη σύζυγο του, η οποία πάντα τον στηρίζει σε κάθε του βήμα και είναι στο πλάι του. Από νωρίς περίμεναν στον προαύλιο χώρο για να υποδεχτούν έναν-έναν ξεχωριστά τους πολίτες του Δήμου, για να σφίξουν τα χέρια.

Από αυτή την σπουδαία ημέρα δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του παιδιού της η μητέρα του Δημάρχου κα Ελένη Ρούσση, συνοδευόμενη από τον γιο της Νότη Ρούσση και την σύζυγο του Δημάρχου κα Μαίρη Ρούσση. Ο αδελφός του Θωμά Ρούσση, Νότης, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το τελικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης, το οποίο, όπως φάνηκε στο τέλος, τον ικανοποίησε απόλυτα.
  
Πολύ πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο χώρος είχε κατακλυστεί από κόσμο και στους μπουφέδες δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο για το πρωινό καφεδάκι. Ενώ τα κους–κους στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί, έδιναν και έπαιρναν με πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Άτομα όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά του Δήμου, έδωσαν το παρόν.

Δίπλα στο Δήμαρχο όλη η Δημοτική Αρχή, σε μια ένδειξη στήριξης του έργου αλλά και προσωπικά του Θωμά Ρούσση, τον οποίο, όπως έδειξαν, συνεχίζουν να εμπιστεύονται.

Ιδιαίτερο ενθουσιασμό έδειξαν να έχουν οι νέοι υποψήφιοι που πρόκειται να στελεχώσουν  το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης». Δέχονταν τα συγχαρητήρια των παλαιότερων, ενώ οι περισσότεροι  έσπευσαν, από νωρίς, να καταλάβουν τις πρώτες θέσεις των καθισμάτων στην αίθουσα περιμένοντας την παρουσίασή τους.

Ο υποψήφιος Βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων κ. Αλέξανδρος Ανδριώτης τίμησε με την παρουσία του τον κ. Θωμά Ρούσση, καθώς και οι κ.κ. Δημήτρης Κιούσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ και Αθανάσιος Μπέλτσος, πρώην διευθυντής του  πολιτικού Γραφείου του Π. Καμμένου. Τα φώτα έπεσαν πάνω στον κ. Αθανάσιο Θάνο, Ανεξάρτητο Υποψήφιο Πρόεδρο για την Τ.Κ.  Συκαμίνου, καθώς η παρουσία του στην πρώτη σειρά προκάλεσε αίσθηση, μετά τη διαρροή για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο πριν μερικές μέρες.

Με ένα μεγάλο χαμόγελο και ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Τόλιας αλλά και ο Πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο οποίος καλωσόριζε τον κόσμο, επιλέγοντας όμως να κρατήσει ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, όπως πάντα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλωστε, μετά την εκδήλωση,  όταν έσβησαν τα φώτα και άδειασε η αίθουσα, ο Θωμάς Ρούσσης σε εκείνον στράφηκε, να του αποτυπώσει τις εντυπώσεις του αλλά και να μοιραστεί τη χαρά της επιτυχίας.
   
Το πειραχτήρι της παρέας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ανδρέας Θεοδώρου, με τον φίλο του κ. Χριστόφορο Μαραβέλια,  γύριζε ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και με τις εύθυμες ατάκες του σκορπούσε τα γέλια, ενώ ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος χαιρέτησε το Δήμαρχο με εγκάρδιο χαμόγελο.
  
Ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Χρήστος Σιδέρης με την κόκκινη γραβάτα που του προσέδιδε τη δέουσα σοβαρότητα, είχε δίπλα του τον έτερο Αντιδήμαρχο Μαλακάσας κ. Γιώργο Σιδέρη και τη νέα υποψήφια κα Μαρία Κωτσόλη-Γραίγου. Φωτογραφήθηκαν παρέα με τον κ. Νότη Ρούσση και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μαρκοπούλου κ. Δημήτρη Μαγκλάρα.
  
Πάντα κομψός και γοητευτικός ο Αντιδήμαρχος Συκαμίνου κ. Δημ. Τζεβελέκος,  ενώ εκεί κοντά ήταν και  ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπ. Καυκόπουλος, που βρέθηκε ανάμεσα στους καλεσμένους για να τους χαιρετίσει.
  
Πολύ όμορφες παρουσίες ήταν και οι γυναίκες του συνδυασμού, με την απαστράπτουσα μέλλουσα μαμά και Πρόεδρο της ΔΕΠ κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου στο πλάι του συνεργάτη της και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου. Τις εντυπώσεις έκλεψαν και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού κα Αναστασία Μαραβέλια κομψή και χαμογελαστή, παρέα την αέρινη κα Λίνα Μπρεάνου.
  
Μία ακόμα παρουσία που εντυπωσίασε με την φινέτσα αλλά και την ελαφριά μελαγχολία στο βλέμμα, ήταν η Γ.Γ. του Δήμου και δικηγόρος κα Μαρία Δέδε, η οποία φρόντισε με διακριτικότητα για την ομαλή ροή της εκδήλωσης. Την άρτια οργάνωση της οποίας επιμελήθηκαν οι πιστές συνεργάτιδες του Δημάρχου κα Ανδριάνα Λαμπαδαρίδου και κα Βάσω Λεμπούση, που έλαμπαν δροσερές και γεμάτες χάρη.
  
Με μια μεγάλη αγκαλιά κι ένα γλυκό λόγο, η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. κα Σουλτάνα Μαμμή, καλωσόρισε κι εκείνη το πλήθος κόσμου που κατέφθανε στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ η γλυκύτατη Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ κα Δήμητρα Σωτήρχου Τοτόμη ζέστανε με την παρουσία της το χώρο.
  
Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων έδωσαν το παρών. Όλοι όμως έψαχναν ένα πρόσωπο, τον Αντιδήμαρχο Καλάμου και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Δέδε, ο οποίος δεν φαίνονταν πουθενά. Αρκετοί έσπευσαν να το σχολιάσουν, κάποιοι και αρνητικά πλάθοντας σενάρια. Μόνο που ο Κώστας σαν gust star έκανε την εμφάνισή του κάπου στο βάθος του κήπου άνετος και καλοκαιρινός. Ενώ ο έτερος Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημ. Βελτανιώτης, με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο απολάμβανε τις στιγμές με τη σιγουριά του νικητή.
    
Την προκαθορισμένη ώρα της εκδήλωσης η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Στις πρώτες θέσεις διακρίναμε την μεγάλη «μεταγραφή» του συνδυασμού κ. Χρήστο Τσεκρεζή και την επιχειρηματία κα Τζούλη  Κούτσουρη, όπως και τις κες Ορσαλία Μηλιόγλου και Θάλεια Κουρούπη.

Ανάμεσα τους και ο κ. Γιάννης Πάντος, καθώς και οι οικογένειες  Προβελέγγιου και Αθ. Κακαζάνη.
    
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μαντάς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ωρωπού κ. Λάμπρος Ρόδης δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την σπουδαία αυτή μέρα, όπως και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλάμου κ. Δημήτρης Χορμοβίτης ,με τον κ. Μιχάλη Τόλια και την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Καλάμου κα Ράνια Σιδερίδη

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Δάβρης, έκανε την παρουσία του σοβαρός και μετρημένος, στην πρώτη σειρά, μαζί με τον κ. Χρήστο Τσεκρεζή, και τον κ. Βαγγέλη Πάντο που είχε δίπλα του περήφανος τον γιο του Γιάννη Πάντο.
  
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θοδωρής Γιουρούκος, αξιοπρεπέστατος, προσήλθε στην εκδήλωση, να δώσει το χέρι στο Δήμαρχο, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησαν τον απολογισμό οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Ωρωπού κ.κ. Βασίλης Φοριάρης και Γιώργος Ζαχαράτος.
   
Ο Πολ Γραμμένος, παρέα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νέας Πολιτείας κ. Χρήστο Μπακαρά ήταν από τις πιο ευχάριστες παρουσίες, καθώς και το ζεύγος Μπαφάκη, από το Σύλλογο Κρητών Ωρωπού. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και ο γιατρός κ. Κώστας Πάντος, καθώς και πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Γ. Μαντάς, παρέμεινε μια ευχάριστη και διακριτική παρουσία μέσα στην αίθουσα, ενώ από τις πιο όμορφες παρουσίες ήταν το αγαπημένο ζεύγος Λιθαδιώτη, με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χαλκουτσίου Γιώργο Λιθαδιώτη, συνοδευόμενο από τη σύζυγο του, έτοιμος να συνεχίσει τη δράση και το πολύτιμο έργο του και την επόμενη τετραετία στο πλευρό του Θωμά Ρούσση.
  
Το αριστοκρατικό ζεύγος Σαμαρά εμφανίστηκε λαμπερό, με τον κ. Στέλιο Σαμαρά, Πρόεδρο της Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων Δήμου Ωρωπού και τη σύζυγο του κα Αμαλία Σαμαρά, Γραμματέα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, στις επάλξεις για να στηρίξουν και για δεύτερη τετραετία τον κ. Θωμά Ρούσση.

Αναμφίβολα η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχής. Χωρίς φανφάρες και ανούσιες φιέστες. Ήταν μια λιτή και ζεστή εκδήλωση, με μια ομιλία σύντομη και περιεκτική, χωρίς να κουράσει, με την οποία ο Θωμάς Ρούσσης υποδήλωσε την ηγετική φυσιογνωμία του και τη δυναμική με την οποία η παράταξη του «Πρώτα ο Δημότης» διεκδικεί ξανά την πρώτη θέση στις εκλογές του Μαΐου 2019.










Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.