Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο προεκλογικός χάρτης σε Ραφήνα, Σπάτα & Μαραθώνα! Τα σίγουρα και τα αουτσάιντερ


Εφτά μήνες μακριά από τις κάλπες. Κάποιοι είναι έτοιμοι, κάποιοι στην προσπάθεια και κάποιοι ακόμα το σκέπτονται…


Στη Ραφήνα – Πικέρμι, τα πράγματα είναι απλά, παρά τις προσπάθειες κάποιων που προσπαθούν να εμφανίσουν μάγισσες και ξωτικά. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς τρέχει να αναγεννήσει τη πόλη του. Ο συνδυασμός του είναι εδώ και μήνες έτοιμος με έμπειρα και μεγάλα ονόματα.
Όπως λέει θα ανακοινώσει το επιτελείο του την κατάλληλη στιγμή, καθώς όπως έχει επισημάνει και στην POLIS, δεν υπάρχει καιρός αυτές τις στιγμές για προεκλογικούς αγώνες, λίστες και «μαχαιρώματα», αλλά για συνεχή δουλειά για να σταθεί η πόλη στα πόδια της μετά τη μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου. Είναι δεδομένο πως στην παρούσα συγκυρία έχει το πλεονέκτημα.
Φαίνεται ότι είναι επίσης δεδομένο (από τα μέχρι τώρα «πολιτικά συμφραζόμενα» τουλάχιστον από τη μια πλευρά και αυτή δεν είναι του νυν δημάρχου ) ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου δυαρχία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μέχρι και σήμερα συνοδοιπόρους της δημοτικής αρχής…
Το ερώτημα βέβαια ήταν και παραμένει αναπάντητο σε ότι αφορά τη σημερινή «συμμαχία» στη διοίκηση του Δήμου. Ποιος θα λάβει την απόφαση για την αλλαγή του μοντέλου και κυρίως με τι επιχειρήματα απέναντι στους πολίτες που το στήριξαν. Ο Μπουρνούς έχει «βγει» με δηλώσεις σε ανύποπτο χρόνο δηλώνοντας πρόθεση για τη συνέχεια του εγχειρήματος. Απάντηση θετική ή αρνητική όμως δεν υπήρξε ποτέ και από κανέναν. Άραγε γιατί?
Ο Δαμιανός Φαφούτης προσπαθεί να ετοιμάσει το αντίπαλο δέος με το δικό του συνδυασμό και να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για την επόμενη ημέρα στο Δήμο. Η βαρύτητα θα είναι και πάλι από το Πικέρμι, καθώς θα τον ακολουθήσουν οι περισσότεροι του σημερινού συνδυασμού Αδαμόπουλου. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Ραφήνα και η «δεξαμενή ψήφων» κι εκεί, δεν αποκλείεται οι μέχρι σήμερα συζητήσεις να μετατραπούν σε συμφωνία και να αναζητηθεί στήριγμα από άλλον «γαλάζιο» επικεφαλής, ο οποίος δε φαίνεται να μπορεί να «κατέβει» με αξιώσεις στην τελική μάχη, είτε με κοινή κάθοδο (δύσκολο γιατί οι φιλοδοξίες είναι ζόρικο πράγμα), είτε με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Φαφούτη.

Στα Σπάτα – Αρτέμιδα, ο Δημήτρης Μάρκου αισθάνεται πως παίζει μόνος του μπάλα… και δεν έχει και άδικο αφού οι Λουτσαίοιακόμη και πριν τον Καλλικράτη δεν τα έβρισκαν, θα τα βρουν τώρα; Μία πόλη που θα έβγαζε Δήμαρχο για πλάκα και όμως έχει παραδοθεί άνευ όρων στα θελήματα και τις αποφάσεις των Σπαταναίων.

Στο Μαραθώνα ο Σπύρος Λιβαθινός έρχεται, αλλά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και κρατήστε την πληροφορία αυτή! Έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο στην εκλογή Ψινάκη και ο κόσμος δεν το ξεχνά… Επίσης από ότι μαθαίνουμε εκτός από την προσπάθεια του Τσίρκα, είναι στα σκαριά μία κίνηση νέων άφθαρτων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Δύσκολη προσπάθεια που αν ευδοκιμήσει θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην πορεία.
Πηγή: Εφημερίδα Polis
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.