Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

13 από τα 99 θύματα της τραγωδίας πνίγηκαν

13 από τα 99 <br> θύματα της <br> τραγωδίας πνίγηκαν
Δεκατρείς άνθρωποι από τους συνολικά 99 έως σήμερα που έχασαν τη ζωή τους την 23η Ιουλίου στο Μάτι, βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό μέσα στη θάλασσα, και όχι από τη φωτιά. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν αρχικά να νικήσουν τη φωτιά. Γλίτωσαν από τις μαινόμενες φλόγες και αφού κατευθύνθηκαν στη θάλασσα πίστεψαν πως σώθηκαν.
Έμειναν εκεί για ώρες να παλεύουν με τα κύματα και τον καπνό, περιμένοντας μάταια μία βοήθεια από τη θάλασσα. Στις χιλιάδες σελίδες των μαρτυρικών καταθέσεων, συγγενείς των θυμάτων που τους είδαν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται περιγράφουν το δικό τους εφιάλτη.
Η παντελής απουσία οποιουδήποτε συντονισμού των κρατικών φορέων αποτυπώνεται τόσο στους χρόνους επιχειρησιακής δράσης -περισσότερες μαρτυρίες αναφέρουν ότι είδαν τις πρώτες ιδιωτικές βάρκες στις 22.30 με 23.00- αλλά και στις αυτενέργειες ή φιλότιμο όπως το χαρακτήρισε σε μια ερώτησή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Ζαγοραίος, το οποίο επέδειξαν οι άνδρες του Λιμενικού.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.