Σκόπια και Ελλάδα δημιούργησαν κοινή επιτροπή για την διερεύνηση όλων των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες, γράφει με χαρά κρατικό σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων.

H συγκρότηση της επιτροπής προβλέπεται στο άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόεδρος της επταμελούς ελληνικής ομάδας, ορίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.
Πρόκειται για τα «απόνερα» της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών, τις προεκτάσεις της οποίας ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει ως κοινωνία, και αποτελεί το αλυτρωτικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μιλάμε για τεράστιες αγεφύρωτες διαφορές στην ιστορία, την θρησκεία και τον πολιτισμό, ανάμεσα σε απογόνους των Κομιτατζήδων και Έλληνες, και αφορούν κυρίως ζητήματα που ανάγονται στις αρχές του 1900, αλλά και πίσω από την αρχαιότητα, τότε που δεν υπήρχε δείγμα Σκοπιανών στα Βαλκάνια.
Με λίγα λόγια η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρεσέντο εθνικής ανυποληψίας, ετοιμάζεται να καθίσει στο σκαμνί για να συζητήσει τι ακριβώς με τους Σκοπιανούς;
Μήπως ότι εδώ και τόσα χρόνια οι «γείτονες» προσπαθούν με το πιο ανέντιμο και εξευτελιστικό τρόπο να οικειοποιηθούν μια τεράστια ιστορία και πολιτισμό της μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας και του Μέγα Αλέξανδρου, τον οποίο παρουσιάζουν ως προπάτορα τους χωρίς να «κοκκινίζουν»;
Υπάρχουν όμως εκτιμήσεις για την σημερινή στάση, που αφορά σχέδιο «σκοτεινών κέντρων” που ανάγονται από την εποχή του εμφυλίου πολέμου και πιο πίσω ακόμη.

Με αυτές τις συζητήσεις κάποιοι φέρνουν σκόπιμα ξανά στην επιφάνεια, σχέδιο που αφορούσε τη σοσιαλιστική «φεντεραλιστική» αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την ένταξή της σε μία ευρύτερη βαλκανική ομοσπονδία, σύμφωνα με την επίσημη ιστοριογραφία των Σκοπίων, με τις απαρχές διαμόρφωσης ξεχωριστής σλαβικής μακεδονικής συνείδησης.

Το 1943, ενώ μαίνεται ο Β’ ΠΠ, το ΚΚΕ σε συνεργασία με τον ΕΛΑΣ και τον Τίτο ιδρύεται, σε Καστοριά και Φλώρινα, το  Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Slavjano Мakedonski Narodno Osloboditelen Front) ή ΣΝΟΦ.
Σκοπός η δημιουργία εθνικής σλαβομακεδονικής συνείδησης στους πληθυσμούς της ελληνικής Μακεδονίας, και η στρατολόγησή τους για τη δημιουργία μιας ενιαίας ανεξάρτητης Μακεδονίας την οποία ο Τίτο ήθελε όσο τίποτα για να βγει στο Αιγαίο, ενώ τα ίδια σχέδια είχαν και οι Βούλγαροι.
Έδιναν δηλαδή στους Έλληνες κομουνιστές το όνειρο μιας ανεξάρτητης  Μακεδονίας στο πλαίσιο μιας βαλκανικής κομμουνιστικής ομοσπονδίας, για να την αποσπάσουν από το ελληνικό κράτος για τα δικά τους σχέδια.
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ιωαννίδης, στις 12 Ιουλίου 1943, υπογράφει στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, με τον αντιπρόσωπο του ΚΚΒ Δασκάλωφ, συμφωνία για κοινή προσπάθεια των δύο πλευρών για να αποσπασθεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και να ενταχθεί στη ΒΚΟ.
Από την άλλη η κομμουνιστική “Μακεδόνικη ταξιαρχία” που συγκροτείται στο τέλος του 1943, με συμμετοχή 850 Ελλήνων θέλει να προσαρτήσει την Ελληνική Μακεδονία στη Γιουγκοσλαβία.
Πρόκειται δηλαδή για συνομοτικές και άκρως αντεθνικές παλιές ιστορίες οι οποίες έχουν μετατραπεί εν έτει 2018, σε ιστορία και μάλιστα επίσημη από τους Σκοπιανούς, και την οποία θα καθίσουμε ως Έλληνες να συζητήσουμε;
Σε παρόμοια περίπτωση που είχαμε με την Τουρκία είχαμε δημιουργήσει κοινή ελληνοτουρκική επιτροπή για την ιστορία, θα  θυμίσουμε ότι κάποιοι «Έλληνες» ιστορικοί έγραφαν στα βιβλία μας μετά περί «συνωστισμού» χιλιάδων Ελλήνων Μικρασιατών στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922, για να μην «τραυματιστεί¨ ο εγωισμός των Τούρκων.
Κάτι ανάλογο ενδεχομένως να επιχειρηθεί και εδώ από αυτήν την κοινή ελληνοσκοπιανή επιτροπή, αποστολή της οποίας θα είναι πιθανόν στο τέλος, η αλλοίωση της πανάρχαιας ελληνικής ιστορίας ελέω «οδηγιών» της νέας τάξης πραγμάτων.
Μάλιστα το σχέδιο αυτό ξεκίνησε ήδη σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ύπουλη διείσδυση Σκοπιανών στην Ελλάδα: Επιχειρήσεις επηρεασμού της κοινής γνώμης με τη «βιτρίνα» των φεστιβάλ – Ύποπτη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων), με το οποίο είχαμε αναφέρει πρόσφατα για χορήγηση άδειας από το ελληνικό κράτος  σε Σκοπιανές δήθεν εταιρείες να διοργανώσουν φεστιβάλ σε ελληνικό έδαφός και συγκεκριμένα σε παραλία της Κατερίνης με συμμετοχή μάλιστα και Τουρκοκυπρίων, εν μέσω της ΔΕΘ.
Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ που ανέφερε  το γεγονός τονίζει ότι «υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για επιχείρηση ήπιας διείσδυσης σε ελληνικό έδαφος από Σκοπιανούς μέσω του πολιτισμού, με την επιλογή παραλίας στην πανέμορφη Πιερία».
Η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι μία: ότι οι σημερινοί Σκοπιανοί συνεχίζουν το έργο των άγριων προγόνων τους Κομιτατζήδων και προσπαθούν με άλλα μέσα και τρόπους να υφαρπάξουν ότι μπορούν από την μια και μοναδική  ελληνική Μακεδονία θεωρώντας την δικό τους κομμάτι.