Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Προσπάθεια προσάρτησης των περιοχών Μάτι και Νέος Βουτζάς στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου;


    Πανικό έχει σκορπίσει τις τελευταίες ώρες στους κατοίκους της Νέας Μάκρης, η είδηση ότι παρασκηνιακά, συζητείται (αν όχι σχεδιάζεται) η προσάρτηση του Ματιού και του Νέου Βουτζά στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
    Και μάλιστα, η συζήτηση γίνεται σ’ επίπεδο πρωθυπουργού, καθώς φαίνεται να μην είναι τυχαία η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά την αιφνιδιαστική δεύτερη του επίσκεψη στο Μάτι ότι, θα πρέπει να διορθωθούν λάθη που έγιναν στην οριοθέτηση από την πρώτη φορά που μπήκαν τα σύνορα στους γειτονικούς δήμους.
    Και όσο προφανές είναι ότι κατά Ραφήνα μεριά ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα θεωρείτο (και πραγματικά θα ήταν) τεράστιο προνόμιο κι επιτυχία, άλλο τόσο αυτονόητο είναι ότι για την περιοχή της Νέας Μάκρης και συνολικά του Δήμου Μαραθώνα, θα ήταν καταστροφή!
    Είναι επίσης αυτονόητο ότι η εν λόγω (ω μη γένοιτο) εξέλιξη θα έφερνε απολύτως την σφραγίδα του τραγικά αποτυχημένου και ανεπαρκούς Ηλία Ψηνάκη, καθώς και της Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνα στο σύνολό της, πλην όμως, μικρή σημασία θα έχει γιατί ο Ψηνάκης σε λίγους μήνες θ’ αποτελεί παρελθόν... η καταστροφή όμως θα έχει συντελεστεί.
    Και ο Ψηνάκης θα έχει παραδώσει πίσω έναν αισθητά μικρότερο Δήμο, έχοντας απωλέσει ένα πολύ σημαντικό του κομμάτι, αλλά τότε θα είναι αργά (για μία ακόμα φορά) για δάκρυα!
    Αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα!
    Δημοψήφισμα; Ίσως!

    Ακολουθεί σχετική ανάρτηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης, Μάκη Μεγαγιάννη:
    «Το βάρος είναι μεγάλο και ομολογώ ότι δεν μπορώ να το σηκώσω μόνος μου. Δυστυχώς αύριο (σ.σ. Πέμπτη 6/9) το πρωί μία αυτοπροσδιόριστη ομάδα πολιτών θα συναντηθεί με τον υπουργό εσωτερικών με σκοπό την αλλαγή των διοικητικών ορίων του δήμου Μαραθώνα έτσι ώστε να γίνει μεταφορά των ορίων του δήμου Ραφήνας στην τρίτη είσοδο του Νέου Βουτζά μεταφέροντας το Μάτι και τον Νέο Βουτζά στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
    Εγώ προσωπικά αρνούμαι και είμαι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες μεθοδεύσεις και υπόσχομαι να αντισταθώ έως την οριστική δικαίωση του δημοτικού διαμερίσματος Νέας Μάκρης. Σε οποιαδήποτε λοιπόν απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή ορίων, προκυρήσω άμεσα δημοψήφισμα στο δημοτικό διαμέρισμα Νέας Μάκρης με σκοπό την απόρριψη οποιασδήποτε αλλαγής ερήμην των κατοίκων και βάζοντας ως ψήφισμα την επανίδρυση του διευρυμένου δήμου Νέας Μάκρης με την συμμετοχή του οικισμού Μάτι στο σύνολο του όπως και του οικισμού Νέος Βουτζάς στο σύνολο του, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη απόφαση.
    Δεν δέχομαι καμία αλλαγή ερήμην των κατοίκων και προς όφελος ορισμένων και αρνούμαι οποιαδήποτε εκ του πονηρού μεθόδευση εις βάρος των κατοίκων».
    https://www.dimotisnews.g
    Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  
    Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
    Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.