Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Την άμεση και κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα ζητά ο Στέργιος Τσίρκας

Από: Δημοτική Παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Προς: Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη

Μαραθώνας, 26/8/2018

Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε η παραίτηση σας από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Από την μέχρι τώρα στάση σας συμπεραίνω ότι δεν προτίθεστε να παραιτηθείτε. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκριθείτε στον ρόλο σας. Να συγκαλέσετε και να παρευρεθείτε σε Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα. Σε αυτή τη κρίσιμη για το Δήμο μας περίοδο ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καθοριστικός και αναντικατάστατος. Πρόκειται για το σχεδιασμό και την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων και κυρίως των πληγέντων πάνω σε σειρά δράσεων που πρέπει να αναληφθούν. 

Κύριε Δήμαρχε,
Ως παράταξη αλλά και ατομικά κάθε δημοτικός σύμβουλος δώσαμε τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου και των συνανθρώπων μας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την καταστροφή.
Σήμερα υπάρχουν υπερεπείγοντα θέματα για τα οποία πρέπει να αποφασίσουμε:
1. Την υγιεινή των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές.
2. Την επίσπευση των διαδικασιών ανοικοδόμησης.
3. Τον καθαρισμό, την αποκομιδή και τον φωτισμό της πληγείσας περιοχής.
4. Τον συντονισμό της καθημερινής εθελοντικής βοήθειας με τρόπους και μέσα που να γίνεται περισσότερο ασφαλής από άποψη υγείας και αποτελεσματικής από άποψη διανομής.
5. Την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης των επιδομάτων.     
Επίσης, τα θέματα των σχολικών μονάδων ενόψη της νέας σχολικής περιόδου και των πρόσθετων προβλημάτων που δημιουργεί το κλείσιμο του νηπιαγωγείου της Παμμακάριστου πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.   
Να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της απόφασης ορισμού δικηγόρου για το μεγάλο θέμα του ΧΥΤΑ και των νομικών ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν.

Κύριε Δήμαρχε,
Στα τελευταία δύο Δημοτικά συμβούλια μετά την καταστροφή δεν παραστήκατε ως οφείλατε. Ευελπιστώ ότι έστω και τώρα θα συναισθανθείτε την κρισιμότητα της κατάστασης και το βάρος των ευθυνών σας.

Στέργιος Τσίρκας
Επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.