Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δήλωση-«βόμβα» Ιερώνυμου: «Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε τι επιδιώκουν με το Μακεδονικό, θέλουν να σας αποκοιμίσουν» – Τι θέλει να πει ο Αρχιεπίσκοπος;

Mεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Mάκη Βραχιολίδη, όπου σύμφωνα πάντα με το άρθρο του, ο Αρχιεπίσκοποες έκανε πραγματικά μια δήλωση βόμβα, που θα συζητηθεί, καθώς συγκεκριμένα δήλωσε: Έτσι θέλησαν κάποιοι να το περάσουν προς τα έξω. Δεν είναι έτσι όμως. Είστε νέοι. Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε τι επιδιώκουν με το Μακεδονικό. Θέλουν να σας αποκοιμίσουν για να περνάνε τα νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο. Ξυπνάτε! 

Δεν ξέρουμε αν ισχύει ή οχι το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου, σίγουρα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και καθώς θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι σε εσάς, στους αναγνώστες που μας εμπιστεύεστε, τυχόν διάψευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, θα αναφερθεί αμέσως από το site μας.
Όπως αναφέρει το ιστολόγιο indobserver.blogspot.gr  λοιπό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρευρέθη στην κοπή πίτας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Ήταν η πρώτη φορά που Αρχιεπίσκοπος δίνει το παρών σε εκδήλωση της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής Ένωσης. Μετά την κοπή της πίτας, τον προσέγγισε ο Μάκης Βραχιολίδης και είχε μαζί του διάλογο ο οποίος έβγαλε είδηση!
Ακολουθεί ο διάλογος σύμφωνα με το ιστολόγιο:
–Μακαριώτατε, ο λαός περιμένει να βγείτε προς τα έξω, σας θέλει περισσότερο κοντά του.
Αρχιεπίσκοπος: Μα είμαι κοντά του.
— Όμως, Μακαριώτατε στο συλλαλητήριο είπατε «Όχι».
Αρχιεπίσκοπος: Στη ζωή μου έχω μάθει στα δύσκολα, όχι στα εύκολα. Το συλλαλητήριο είναι εύκολο. Άλλα είναι τα δύσκολα. Θέλει αγώνα..
–Μα, Μακαριώτατε, πολύς κόσμος βλέποντας να λέτε «Όχι» στο συλλαλητήριο το εξέλαβε σα να δίνατε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση Τσίπρα και όχι στον ίδιο τον λαό και τον αγώνα υπέρ της Μακεδονίας.
Αρχιεπίσκοπος: Έτσι θέλησαν κάποιοι να το περάσουν προς τα έξω. Δεν είναι έτσι όμως. Είστε νέοι. Ξυπνάτε Έλληνες και δείτε τι επιδιώκουν με το Μακεδονικό. Θέλουν να σας αποκοιμίσουν για να περνάνε τα νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο. Ξυπνάτε!    
 
 
 
Πάντως σχετικά με τον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο που έχει ξαναπεί ο κ. Ιερώνυμος απάντηση είχαμε χθες από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.
“Αγνό πατριωτικό συλλαλητήριο” χαρακτηρίζει την εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και δηλώνει ξεκάθαρα πως θα δώσει το παρών. Σε ανακοίνωσή του αφού αναφέρεται και στο συλλαλητηριο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντάς το “συγ­κλο­νι­στική λαική κραυγή, μια φωνή α­να­στε­να­γμού πα­νε­θνι­κού δι­α­με­τρη­μα­τος, ο,τι κα­λυ­τερο είδε η πα­τρίδα μας τα τε­λευ­ταία χρο­νια” καλεί σε συμετοχή και στο αντίστοιχο της Αθήνας στέλνοντας μήνυμα: “Και­ρος να ορ­θω­σουμε ως λαός ο­λοι μαζί το α­να­στημά μας και να α­να­στη­σουμε την α­ξι­ο­πρε­πειά μας”.
Δεν παραλείπει να σχολιάσει και τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου με μια δόση αιχμής πάντως. “Ο Αρ­χι­ε­πι­σκο­πος μας α­πλα είπε ότι προ­τι­μάει αυ­τος τα δυ­σκολα και όχι τα ευ­κολα. Δεν είπε να μην κα­νουμε ε­μείς τα ευ­κολα. Ε­μείς λοι­πον θα κα­νουμε ως λαός το ευ­λο­γη­μένο και τόσο ω­ραίο ευ­κολο, το να βρε­θούμε ο­λοι μαζί και να συμ­βα­λουμε στη δυ­νατή φωνή του λαού. Αυτό ει­ναι πρα­γματι ευ­κολο, αλλά πολύ ου­σι­α­στικό. Ο­σοι λοι­πον μπο­ρείτε και το θε­λετε, μη δι­στα­σετε να το κα­νετε. Η ευ­λο­γία του Θεού θα ει­ναι μαζί σας. Μην αμ­φι­βαλ­λετε κα­θο­λου.” αναφέρει.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
Πολ­λοὶ ρω­τοῦν γιὰ τὸ ἂν ὑ­πάρ­χει πρό­βλημα μὲ τὴ συμ­με­τοχή τους στὸ συλ­λα­λη­τή­ριο τῆς Κυ­ρι­α­κῆς 4 Φε­βρου­α­ρίου γιὰ τὴ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ἐ­πειδὴ διά­φο­ρες δη­λώ­σεις καὶ το­πο­θε­τή­σεις καὶ ἀπὸ ἐκ­κλη­σι­α­στι­κῆς πλευ­ρᾶς ἔ­χουν προ­κα­λέ­σει σχε­τικὴ σύγ­χυση, θὰ ἤ­θελα νὰ πῶ στὴν ἀ­γάπη σας δυὸ λό­για.
Ἕνα ἁ­γνὸ πα­τρι­ω­τικὸ συλ­λα­λη­τή­ριο, ποὺ μά­λι­στα στη­ρί­ζει τὰ ὅσα ἔ­χει πεῖ ἡ Ἱ­ερὰ Σύ­νο­δος στὴ σχε­τικὴ Ἀ­να­κοί­νωσή της, ἀ­πο­τε­λεῖ, ὅ­πως καὶ οἱ ἐ­κλο­γὲς ἢ ἕνα δη­μο­ψή­φι­σμα, ἔκ­φραση τῆς λα­ϊ­κῆς βού­λη­σης, ἀρ­κεῖ νὰ μὴν τὸ κα­κο­ποι­ή­σουν ἀ­κρό­τη­τες καὶ κρυ­φὲς πο­τα­πὲς σκο­πι­μό­τη­τες. Τὸ συλ­λα­λη­τή­ριο τῆς Θεσ­σα­λο­νί­κης, ἄ­σχετα μὲ τοὺς λό­γους ποὺ ἀ­κού­σθη­καν, ἦ­ταν μία συγ­κλο­νι­στικὴ λαϊκὴ κραυγή, μιὰ φωνὴ ἀ­να­στε­να­γμοῦ πα­νε­θνι­κοῦ δι­α­με­τρή­μα­τος, ὅ,τι κα­λύ­τερο εἶδε ἡ πα­τρίδα μας τὰ τε­λευ­ταῖα χρό­νια. Ὁ τρό­πος τῆς ἀν­τί­δρα­σης καὶ τῆς πο­λε­μι­κῆς αὐ­τῶν ποὺ τὸ ἀ­πορ­ρί­πτουν, ἀπὸ μό­νος του φα­νε­ρώ­νει τὴ ση­μα­σία καὶ τὴν ἀ­ξία του.
Εὐ­και­ρία νὰ μα­ζευ­τοῦμε ὅ­λοι μαζὶ καὶ στὴν Ἀ­θήνα καὶ νὰ δι­α­τρα­νώ­σουμε τὴν ἀ­γάπη μας στὴν πα­τρίδα καὶ τὴν ἀ­νάγκη μας γιὰ ἐ­θνικὴ ἀ­ξι­ο­πρέ­πεια καὶ ὑπερη­φά­νεια. Ἀρ­κετὰ ἔ­χουμε πλη­ρώ­σει τὰ λάθη μας. Και­ρὸς νὰ ὀρ­θώ­σουμε ὡς λαὸς ὅ­λοι μαζὶ τὸ ἀ­νά­στημά μας καὶ νὰ ἀ­να­στή­σουμε τὴν ἀ­ξι­ο­πρέ­πειά μας.
Ρω­τοῦν με­ρι­κοὶ γιὰ τὸν Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο καὶ τὶς δη­λώ­σεις του. Ὁ Ἀρ­χι­ε­πί­σκο­πός μας ἁ­πλὰ εἶπε ὅτι προ­τι­μάει αὐ­τὸς τὰ δύ­σκολα καὶ ὄχι τὰ εὔ­κολα. Δὲν εἶπε νὰ μὴν κά­νουμε ἐ­μεῖς τὰ εὔ­κολα. Ἐ­μεῖς λοι­πὸν θὰ κά­νουμε ὡς λαὸς τὸ εὐ­λο­γη­μένο καὶ τόσο ὡ­ραῖο εὔ­κολο, τὸ νὰ βρε­θοῦμε ὅ­λοι μαζὶ καὶ νὰ συμ­βά­λουμε στὴ δυ­νατὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ. Αὐτὸ εἶ­ναι πρά­γματι εὔ­κολο, ἀλλὰ πολὺ οὐ­σι­α­στικό. Ὅ­σοι λοι­πὸν μπο­ρεῖτε καὶ τὸ θέ­λετε, μὴ δι­στά­σετε νὰ τὸ κά­νετε. Ἡ εὐ­λο­γία τοῦ Θεοῦ θὰ εἶ­ναι μαζί σας. Μὴν ἀμ­φι­βάλ­λετε κα­θό­λου.
Ἐν­νο­εῖ­ται ὅτι κι ἐγώ, πρῶτα ὁ Θεός, θὰ εἶ­μαι πα­ρὼν στὸ Σύν­τα­γμα τὴν ἐρ­χό­μενη Κυ­ρι­ακή 4 Φε­βρου­α­ρίου στὶς 2:00μ.μ. μαζί σας.
Αιτωλίας Κοσμάς: «Να πάτε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία»
Επίσης κάλεσμα γι ατο συλλαλητήριο έκανε και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμάς την Κυριακή από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεσολογγίου.
Προ του «Δι΄Ευχών» ο Σεβασμιωτατος προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και διαμαρτυρήθηκε για το κλείσιμο του ιστορικού Στρατοπέδου (2/39 Σ.Ε) στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το οποίο σημαίνει ερήμωση και υποβάθμιση του Μεσολογγίου.
Αγρυπνία για την σωτηρία της πατρίδος μας
Στο μεταξύ με πολύ ενδιαφέρον και αυξανόμενη συμμετοχή πιστών συνεχίζεται η προσπάθεια της Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας με την τέλεση αγρυπνιών προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου για τη σωτηρία της πατρίδος μας.
Σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα όπου το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα τελείται Ιερή Αγρυπνία σε διαφορετικό (κάθε φορά) Ιερό Ναό, για το μήνα Φεβρουάριο θα τελεστεί η αγρυπνία από το βράδυ (8.30μ.μ.) της Παρασκευής 2ας μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 3ης Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μυρτιάς Αιγίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία και προσπάθεια από την Ιερά Μητρόπολή έχει περάσει και σε αρκετές άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Επικράτειας. Αυτό σημαίνει ταυτόχρονη θερμή, μαζική, δυναμική προσευχή για τη σωτηρία της πατρίδος μας.
Πραξικόπημα από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας : Οχι στα συλλαλητήρια
Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην παρούσα όμως συγκυρία, σύνολη η διοργάνωση των συλλαλητηρίων είναι παντελώς διαφορετική και ξένη προς τον όλο θεσμό της Εκκλησίας».
«Ο ιστορικός, αποφασιστικός και πρωτοποριακός ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους δεν αναγνωρίζεται, ούτε καταξιώνεται στα συλλαλητήρια» προσθέτει.
«Όταν μάλιστα τα συλλαλητήρια αυτά διοργανώνονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρόσωπα και σκοπιμότητες “έξωθεν και έσωθεν”, τότε η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο συμμετοχής, ούτε και τρόπο παρουσίας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.