Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Με απόφαση του ΣτΕ αναστέλλεται η κύρωση του δασικού χάρτη Μαραθώνα

Ανοίγει το δρόµο για να καταπέσουν στα δικαστήρια οι κυρωµένοι δασικοί χάρτες που απειλούν την περιουσία και τις επιδοτήσεις δεκάδων χιλιάδων αγροτών, απόφαση-κόλαφος του Συµβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία παγώνει ταυτόχρονα και την διαδικασία των πανάκριβων ενστάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.
Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ακόµη υποβάλλει ένσταση µπορούν να παρακάµπτουν αυτό το βήµα, δηλαδή να µην πληρώνουν το αντίστοιχο παράβολο, πηγαίνοντας απευθείας στο ΣτΕ, είτε µόνοι τους, είτε και µαζικά, εντός προθεσµίας 60 ηµερών από την κύρωση του δασικού χάρτη.


Παράλληλα, δίνεται το δικαίωµα σε όσους έχουν καταθέσει αντίρρηση να προχωρήσουν σε ανάκληση, ούτως ώστε να τους επιστραφούν τα χρήµατα, αν και εφόσον βέβαια η απόφαση του ΣτΕ βγει υπέρ τους. Κι αυτό γιατί, πριν από τρεις εβδοµάδες, δηµοσιεύθηκε η απόφαση, που αφορά την «Ακύρωση της εν µέρει κύρωσης του δασικού χάρτη Μαραθώνα».
Ειδικότερα, το Ε’ τµήµα του ΣτΕ δικαίωσε αίτηση που κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2012 από ιδιοκτήτη, κρίνοντας πως «…Υπόκεινται, εποµένως, σε αίτηση ακυρώσεως […] όχι µόνο οι πράξεις κύρωσης που εκδίδονται δυνάµει του άρθρου 19 του ν. 3889/2010, δηλαδή µετά την εξέταση των αντιρρήσεων που ασκήθηκαν […] αλλά και οι πράξεις κύρωσης που εκδίδονται κατά το άρθρο 17 του ίδιου νόµου και αφορούν το µέρος των αναρτηθέντων δασικών χαρτών που δεν έχει αµφισβητηθεί µε την άσκηση αντιρρήσεων […]. Κατά συνέπεια, και παρότι στο άρθρο 17 του ν. 3889/2010 δεν περιλαµβάνεται διάταξη αντίστοιχη µε αυτήν του άρθρου 19 παρ. 4 (ήδη 5) του ίδιου νόµου, προβλέπουσα και ρητώς την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως, η πράξη µερικής κύρωσης δασικού χάρτη του άρθρου 17 του ν. 3889/2010, η οποία συνεπάγεται την οριστικοποίηση του χάρτη κατά το µέρος αυτό και την πρόσδοση σε αυτόν πλήρους αποδεικτικής ισχύος, υπόκειται […] σε αίτηση ακυρώσεως, και µάλιστα ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.