Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση – Ηρθε αίτημα από τις ΗΠΑ για χρήση λιμανιών, αεροδρομίων και βάση στη Μακεδονία – Η Μόσχα ανακοίνωσε συνομιλίες με Αθήνα για τον «Turkish Stream»

Ραγδαίες εξελίξεις και κυρίως πολεμικές κρύβονται πίσω από την περίεργη εξαφάνιση του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλυψε ότι η ρωσική κυβέρνηση είναι σε συνομιλίες με Ελλάδα και Βουλγαρία για την διασύνδεση του αγωγού «Turkish Stream» μετά την περάτωση των έργων στην Τουρκία τα οποία έχουν  ξεκινήσει. 

Ο N.Mεντβέντεφ επίσης παρατήρησε επίσης προσερχόμενος στην διάσκεψη των χωρών του Ευξείνου Πόντου ότι οι Γενίτσαροι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή επανήλθαν στην χώρα, βλέποντας με μεγάλη έκπληξη (κεντρική φωτογραφία)  τους Τούρκους σκοπούς ντυμένους όπως στην ομώνυμη σειρά της τουρκικής τηλεόρασης.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ αναζητούν την δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Μακεδονία μας με σκοπό να ελέγξουν τα Βαλκάνια ( ΠΓΔΜ, Αλβανία κτλπ) αλλά στην ουσία θέλουν να ελέγξουν ολόκληρη την περιοχή της διαδρομής του αγωγού.
Ήδη έφθασε έγγραφο σε όλα τα Γενικά Επιτελεία που περιγράφει μια σειρά από αμερικανικές απαιτήσεις που αφορούν την χρήση των στρατιωτικών υποδομών του ΠΝ-ΠΑ-ΣΞ σε διάφορα σημεία της χώρας. 

«Η Ρωσία  βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο σημείο εισόδου του αγωγού «Turkish Stream» στην Ευρώπη για να είναι δυνατόν να συνδεθούν και άλλες χώρες, ωστόσο, η εφαρμογή των σχεδίων  εξαρτάται από τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών χωρών και της ΕΕ», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Υπενθύμισε ο ίδιος ότι ήδη το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού, του οποίου το μήκος είναι λίγο λιγότερο από χίλια χιλιόμετρα υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς.
Μετά από αυτό, θα αρχίσουν οι εργασίες για το χερσαίο τμήμα  μήκους 200 χιλιομέτρων στο έδαφος της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, συνολικά έχει προγραμματιστεί η κατασκευή δύο σωλήνων του αγωγού φυσικού αερίου, ένας εκ των οποίων είναι εξ ολοκλήρου προσανατολισμένος προς την αγορά της Τουρκίας, ενώ ο δεύτερος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει  φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές χώρες.
«Και τώρα είμαστε σε  διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, για να καθοριστεί  το σημείο εισόδου προς την Ευρώπη, και υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν την Ελλάδα και την Βουλγαρία  και ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σενάρια», είπε ο Μεντβέντεφ στους δημοσιογράφους.
 «Πρώτα απ ‘όλα κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικών  με το θέμα,  οι οικονομικοί παράγοντες πρέπει να αναλυθούν, επειδή ο αγωγός, όπως έχουμε επανειλημμένα μιλήσει δεν είναι ένα πολιτικό σχέδιο, αλλά  ένα καθαρά οικονομικό σχέδιο, που πρέπει να συνδεθεί με ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο ίδιος .
«Την ίδια στιγμή, για άλλη μια φορά θα ήθελα να τονίσω ότι, τελικά, η εφαρμογή αυτών των σχεδίων στο έδαφος της Ευρωπαϊκής ηπείρου, εξαρτάται από την ίδια την  Ευρωπαϊκή Ένωση και  από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τα ευρωπαϊκά κράτη.
Δεν θέλουμε να πιέσουμε . Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον επωφελές έργο, και σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να ληφθούν όλες οι αναγκαίες αποφάσεις»,  δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Υπάρχει τώρα μήπως  κανένας Έλληνας που πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περατώσει τις συνομιλίες με την Ρωσία για την διασύνδεση του αγωγού σε ελληνικό έδαφος ενώ υπάρχει ξαφνικά  τόσο μεγάλη «αμερικανική αγάπη» ;
Ειδικά μετά το στήσιμο του Α.Τσίπρα στον Πούτιν για έξι ολόκληρα λεπτά στο Πεκίνο .
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.