Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι Συμβασιούχοι Καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Όπως γνωρίζετε η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων μας απολύει, κρίνοντας τις παρατάσεις των συμβάσεων μας παράνομες ζητώντας μάλιστα και επιστροφή δεδουλευμένων μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΜΑΣ
Η αντίδραση μας ήταν άμεση και την Τρίτη 16/5/2017 πραγματοποιήσαμε Παναττικό Συλλαλητήριο και κατόπιν πορεία και δυναμική παρέμβαση στο Υπουργείο διοικητική ανασυγκρότησης, όπου συναντήθηκε αντιπροσωπεία μας με την Υπουργό κ. Γεροβασίλη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την παραμονή μας στην δουλειά και για την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Την Τετάρτη 17/5/2017 συμμετείχαμε στην Πανελλαδική απεργία.
Την Πέμπτη 18/5/2017 οργανώσαμε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με την συμμετοχή χιλιάδων συναδέλφων από κάθε περιοχή της χώρας. Με την δυναμική μας κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα μας, η Υπουργός δέχτηκε εκ νέου επιτροπή μας. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να δώσει οριστική λύση τόσο για την παραμονή μας στην δουλειά όσο και για την πληρωμή των δεδουλευμένων μας, όμως την εμποδίζουν οι δεσμεύσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε. Είναι υποκριτές και μας κοροϊδεύουν συνειδητά καθώς είναι υπέρ των εργολάβων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Στην ΤΙΤΑΝΙΑ προσπάθεια μας και στον πολύμηνο αγώνα μας οργανωτής και συμπαραστάτης μας είναι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και το ΠΑΜΕ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συσπειρώνεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ, δεν υιοθετεί το αίτημα μας για μετατροπή των συμβάσεων μας σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά το μόνο που δέχεται είναι η παράταση των συμβάσεων μας μέχρι 31/12/2017. Επιπλέον, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε σε συμβασιούχους, μην αναγνωρίζοντας μας στην πραγματικότητα ως συναδέλφους με ισότιμα δικαιώματα.
Η διοίκηση του Συλλόγου, στην τελευταία γενική συνέλευση κάλεσε τον δήμαρχο Ωρωπού, για να μας πει ότι ο εργολάβος θα ξεκινήσει άμεσα άλλα όλοι εμείς που απασχολούμαστε στην καθαριότητα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν πρέπει να ανησυχούμε καθώς θα μετατεθούμε σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Ποιόν κοροϊδεύουν;
ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ. ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού προκαλούν αντιδράσεις των εργαζομένων, η δημοτική αρχή μέσω της τρομοκρατίας θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.
Η διοίκηση του σωματείου λογοδοτεί στον δήμαρχο και ελέγχεται από αυτόν. Τον έφεραν στην συνέλευση για να μας τρομοκρατήσει.
Αν η Δημοτική Αρχή μας ήθελε στην δουλειά, ήθελε μόνιμο προσωπικό και όχι εργολάβους, θα προχωρούσε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως προβλέπεται για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, σύμφωνα με τον νόμο 4368/2016.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22&23 ΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.