Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σε απέραντη χωματερή μετατρέπεται ο Δήμος Ωρωπού με το νέο Χ.Υ.Τ.Υ.;

Άσχημα τα μαντάτα για τους γείτονές μας. Συμπαράσταση ΤΩΡΑ.
Σε απέραντη χωματερή μετατρέπει το Δήμο Ωρωπού η Περιφέρεια Αττικής δημιουργώντας Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στη θέση Ντουμάνι στο Πολυδένδρι. Αυτό σημαίνει ότι τα υπολείμματα από τη διαλογή των απορριμάτων, δηλαδή ό,τι χειρότερο απομένει από την επεξεργασία τους, θα θάβεται εκεί.

Την σχετική απόφαση με αριθμό 414/16-12-2016 έλαβε η Περιφέρεια Αττικής, όπως αναφέρεται στην σελίδα 31 της απόφασης,  για τον Ωρωπό, την Τροιζηνία και την Ύδρα. Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί  πολλά ερωτηματικά, όταν σε κοντινή απόσταση  ο Δήμος Ωρωπού έχει λάβει απόφαση για την χωροθέτηση ΣΜΑ στη θέση «Κόρακας» Πολυδενδρίου σε έκταση 6,7 στρεμμάτων που θα αγοραστεί έναντι 220 χιλ ευρώ.
Τα ερωτήματα τα οποία, πλέον τίθενται  είναι:
  • Εάν η Δημοτική Αρχή γνωρίζει την σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής
  • Εάν ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της
  • Εάν τη γνωρίζει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί  ώστε να αποτρέψει μια  τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή του Πολυδενδρίου και του Καπανδριτίου με δεδομένο ότι η ευρύτερη περιοχή μετατρέπεται σε μια απέραντη χωματερή, υποβαθμίζεται και μολύνεται περιβαλλοντικά
  • Εάν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για τη χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Υ. στη θέση Ντουμάνι Πολυδενδρίου ή η Περιφέρεια στηρήχθηκε στηνήδη υπάρχουσα μελέτη για το ΣΜΑ
  • Εάν ο νέος Χ.Υ.Τ.Υ. θα δέχεται απορρίματα μόνο του Δήμου Ωρωπού ή και άλλων Δήμων
Η προγραμματισμένη για την Τρίτη 7 Μαρτίου το απόγευμα συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Πολυδενδρίου για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία ΣΜΑ και Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή, ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ λόγω της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποφ.-414-ΕΓΚΡΙΣΗ-2ΗΣ-ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ-ΠΕΣΔΑ.pdf


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.