Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Εικόνες σοκ από την Αλ-Μπαμπ: Τουρκικά Leopard-2A4 στα χέρια της ISIS - Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες κείτονται στο χιόνι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ»: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ  
Στα χέρια της ISIS βρίσκεται ένα τουλάχιστον τουρκικό άρμα μάχης Leopard 2A4 ενώ είναι πολύ πιθανό τα άρματα να είναι δύο.
‘Η τελευταία αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με τους 14 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες εχθές και τους δύο σήμερα  ανεβάζουν τις συνολικές απώλειες από την έναρξη της  επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» στα τέλη Αυγούστου στους 36 νεκρούς στρατιώτες.

Η ISIS με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δείχνει ένα τουρκικό άρμα μάχης Leopard 2A4 με τη νέα παραλλαγή ερήμου να βρίσκεται εγκαταλελειμμένο κάπου βόρεια από την al-Bab ενώ μπροστά από το άρμα βρίσκονται πτώματα (πιθανότατα) Τούρκων στρατιωτών.
Στην ίδια φωτογραφία φαίνεται και ένα σκαπτικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιούσε ο τουρκικός Στρατός για τη δημιουργία χαρακωμάτων ή κωλυμάτων έτσι ώστε να μην μπορούν οχήματα με οδηγούς αυτοκτονίας να προσβάλλουν τις θέσεις του τουρκικού Στρατού ή του FSA.  
Είναι άγνωστο τι ακριβώς έγινε στην συγκεκριμένη περιοχή και πως το άρμα καταλήφθηκε από την ISIS σχεδόν άθικτο (δεν φαίνεται να έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά τουλάχιστον εξωτερικά) αλλά οι νεκροί στρατιώτες δείχνει ότι είχε προηγηθεί αιφνιδιαστική επίθεση της ISIS και το πλήρωμα του άρματος ενδεχομένως να μην βρισκόταν καν μέσα όταν εκδηλώθηκε  αυτή.
Αυτό δείχνει η παρακάτω φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται οι Τούρκοι στρατιώτες και το άρμα μάχης, πριν την εκδήλωση της επίθεσης.

Το συμβάν έγινε εχθές όπου δεν ήταν μια καθόλου καλή ημέρα για τον τουρκικό Στρατό, καθώς η ISIS επιτέθηκε και σε τρεις άλλες περιπτώσεις με οχήματα VBIED προκαλώντας τις μεγάλες απώλειες
 Εκτός από τους 14 νεκρούς εχθές και τους 2 σήμερα, συνολικά τραυματίστηκαν 85 Τούρκοι στρατιώτες εκ των οποίων οι 4 (άλλεςπληροφορίες αναφέρουν 10) βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σήμερα η οργάνωση ισχυρίζεται πως κατέστρεψε ακόμη ένα τουρκικό Leopard 2A4 με βολή αντιαρματικού πυραύλου.



Νέες μάχες στην al-Bab
Το σοκ από την αιχμαλωσία των αρμάτων είναι τόσο μεγάλο που ο Τούρκος δημοσιογράφος ilhan tanir αναρωτιέται: «Φαίνεται πως εχθές οι τουρκικές δυνάμεις έχασαν όχι ένα αλλά τρία από τα πέντε άρματα μάχης που σε μάχες κοντά  στο νοσοκομείο της πόλης;. Πω ο τουρκικός Στρατός επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο;»



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.