Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Θεσμοί: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επηρεάζουν τους στόχους για 2017 και 2018 - Στα μέλη της ευρωζώνης η απόφαση για το χρέος

ΒΟΥΛΗ: ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ  
Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το 2017 και 2018 αν και όπως υποδεικνύεται υπάρχει «ανησυχία» για τους αντίστοιχους του 2016.

Αυτό αναφέρεται στην πρώτη αξιολόγηση που προετοίμασαν οι Θεσμοί για τα μέτρα της κυβένρησης και που κοινοποιήθηκε σήμερα στα μέλη του ESΜ.
Όπως σημειώνεται  «Μολονότι τα μέτρα αυτά μειώνουν το όριο ασφαλείας για τον δημοσιονομικό στόχο του 2016, δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2017 και 2018, παρότι δημιουργούν κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους, εάν τα συγκεκριμένα μέτρα επεκταθούν και στο μέλλον, αναφέρεται.
Τα μέλη της Ευρωζώνης, σημειώνεται, θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».
Το πλήρες κείμενο της έκθεσης θα δοθεί στα υπουργεία Οικονομικών των κρατών - μελών που θα αποφασίσουν σε επίπεδο Euroworking Group ή Eurοgroup κατά πόσο μπορούν να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Ως γνωστόν ισχυρές ενστάσεις έχει προβάλει η Γερμανία, ενώ η Γαλλία εμφανίστηκε υποστηρικτική. Πάντως, η Αθήνα αισιοδοξεί ότι η έκθεση θα είναι θετική και ότι «κατά 99% περιμένουμε θετική απάντηση για το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων
Με ευρεία πλειοψήφία εγκρίθηκε το εφάπαξ βοήθημα
Την ίδια σχεδόν ώρα στην Βουλή εγκρινόταν και με  ευρεία πλειοψηφία η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους συνταξιούχους, ύστερα από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» δήλωσε η Ν.Δ., ενώ απείχαν από την ψηφοφορία το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 257 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 196 βουλευτές και «παρών 61 βουλευτές».
Απουσίασαν 14 βουλευτές από τη Ν.Δ., ο Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από της Δημοκρατική Συμπαράταξη (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Ανάμεσα στους απόντες ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης (βρίσκεται στις Βρυξέλλες), ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.