Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόταση Στέργιου Τσίρκα στο ΔΣ για ρύθμιση χρεών προς ανακούφιση των καταναλωτών και συντοπιτών μας.

 Πρόταση Στέργιου Τσίρκα στο ΔΣ για ρύθμιση χρεών προς ανακούφιση των καταναλωτών και συντοπιτών μας.Κατά την συνεδρίαση στις 27-9-2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Δ. Σ. Στέργιος Τσίρκας  απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ Τσουπρά Βασίλη ενημέρωσε ότι η ΕΥΔΑΠ προχωρά σε ρύθμιση χρεών προς τους καταναλωτές τις με 36 δόσεις και παραγραφή προσαυξήσεων και τόκων .
 
Ο κ Τσίρκας πρότεινε και ο Δήμος να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η αντιστοιχη ρύθμιση και στο Δήμο μας για ανακούφιση των καταναλωτών.
 
Ο κ Τσουπράς ανταποκρίθηκε  λέγοντας ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα.
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ Στέργιο Τσίρκα μας είπε ότι η πρόταση του είναι εφικτό να υλοποιηθεί και επιπλέον μας ενημέρωσε οτι  κατα πληροφορίες του απο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  προωθείται  νομοσχέδιο για <<Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ αλλά και άλλες διατάξεις >> που αφορούν  και ρυθμίσεις για όλα τα χρέη προς Δήμους με ευνοϊκούς όρους.
 
Αναλυτικότερα : στις ρυθμίσεις, που θα ανακουφίσουν τους δημότες, προβλέπονται τα εξής:

-Στις μέχρι τώρα βεβαιωμένες οφειλές, αλλά και όσων πρόκειται να βεβαιωθούν τους επόμενους 12 μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου, απαλείφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκοι, ενώ μοιράζεται το υπόλοιπο ποσό σε 24 δόσεις.
-Εφόσον η καταβολή του εναπομείναντος ποσού γίνει εφάπαξ, παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10%.
-Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης στη νέα ρύθμιση.
-Σε περίπτωση παράλειψης καταβολής τριών δόσεων ανά έτος, ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση και επανέρχεται ως οφειλή το συνολικό ποσό.
-Οφειλέτες που είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις με αίτησή τους στο Δήμο εντός 12 μηνών, μπορούν να ενταχθούν στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις.
-Για τη ρύθμιση οφειλών -βεβαιωμένων ή μη- και για την έκδοση αδειών κοινόχρηστων χώρων, να μην είναι απαραίτητη η καταβολή του ποσοστού της τάξης του 30% των οφειλών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.