Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΨΗΝΑΚΗ – ΘΑΝΑΣΙΑ

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
Ο κακός χαμός έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα, όπου τα πυρά όλων των πτερύγων των δημοτικών συμβούλων στράφηκαν κατά του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, αλλά και του προέδρου του Δ.Σ. Βάιου Θανασιά, με λεκτικές επιθέσεις απίστευτων ‘‘γαλλικών’’ και σεξιστικών υπονοούμενων, που έκαναν να κοκκινίσουν από ντροπή κι οι πιο ανεκτικοί ακροατές.

Όμως τ’ αυτιά των δύο καταγγελλομένων, ιδίως του κ. Ψηνάκη, όχι μόνο δεν ίδρωσαν αλλά αντίθετα όπως συμβαίνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο Ψηνάκης τράπηκε σε φυγή κι ο Βάιος Θανασιάς απέμεινε μόνος να δέχεται κατάστηθα τις λεκτικές σφαίρες που εκτοξεύονταν από συμβούλους μειοψηφίας-ανεξάρτητους, κυρίως όμως συναδέλφους του της πλειοψηφίας, που δείχνουν πλέον καθαρά ότι οι αντοχές και των τελευταίων υποστηριχτών Ψηνάκη έχουν πλέον εξαντληθεί.
Η οργή εναντίον Ψηνάκη ξεχείλισε συμπαρασύροντας το Βάιο Θανασιά σε ατάκες με σεξιστικά νοήματα και για τους δύο, καθώς ο τελευταίος έφερε στο προσκήνιο δήθεν αδικαιολόγητες απουσίες συμβούλων, με στόχευση τους Αστρινάκη, Στεφανίδη, Χατζηγιάννη, Παππά, Κάκκαρη, Ρίζου, Κοροβέσης, Τουρούκης, Σόμογλου, εντός του Αυγούστου που αποτελεί μήνα διακοπών, όπου ξεπερνώντας κάθε όριο έγιναν 4 προσκλήσεις συνεδριάσεων με τις δύο την ίδια μέρα σε διάστημα ελάχιστων ωρών, με μοναδικό θέμα την αποδοχή σημαντικού ποσού του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Ε’ Παιδική Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα. Πολύκροτη υπόθεση για την οποία έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Ηλία Ψηνάκη ενώπιον της δικαιοσύνης.
Κι όλο αυτό το μπάχαλο επειδή όπως φανταζόμαστε ο κ. Ψηνάκης κι οι συν αυτώ εξωθεσμικοί του σύμβουλοι, θέλησαν να φοβίσουν(;) τους συμβούλους που αντιδρούν στη πολιτική ανευθυνότητα Ψηνάκη, με αποτέλεσμα ατάκες απείρου κάλλους να καταγράφονται στα πρακτικά προκαλώντας γέλια και κοκκίνισμα ακόμα και στους πρακτικογράφους.  
Οι ατάκες που έγραψαν στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορούν να μεταφερθούν μόνο συγκεκαλυμένα καθώς έχουν έντονο άρωμα σεξουαλικών υπονοούμενων όπως απ’ το Αλέξανδρο Σόμογλου με ωμές εκφράσεις έξω απ’ τα δόντια να δηλώνει «με τις αδελφές δεν έχω πρόβλημα, με τη πουστιά έχω». Το Σπύρο Λιβαθινό να προκαλεί το Θανασιά με νόημα να πάρει αγκαλιά τον Ψηνάκη και πάνε από κει που ήρθανε, για το καλό του τόπου.
Με τους θιγόμενους δημοτικούς συμβούλους να ζητούν την απόσυρση του ζητήματος και τους συμβούλους της μείζονος να παρακολουθούν αμήχανοι το μαλλιοτράβηγμα μεταξύ των συμβούλων της δήθεν πλειοψηφίας, μέχρι τελικά την άτακτη οπισθοχώρηση Θανασιά.  
MARATHON FOUNDATIΟN
Ως φαίνεται το brand name του Μαραθώνα ελκύει διαχρονικά στη κατασκευή προϊόντων που όμως δε φέρνουν τα αναμενόμενα κέρδη στον ίδιο τον Μαραθώνα. Ένα τέτοιο εφεύρημα το marathon foundatiοn που έφτιαξε ο δήμαρχος Μαραθώνα με δικούς τους συνεργάτες, χωρίς όπως λέγεται να λογοδοτεί σε κανένα, ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου.
Είναι γεγονός ότι οι αδελφοποιήσεις πόλεων και οι δημόσιες σχέσεις του δημάρχου συζητήθηκαν χθες σε υψηλούς τόνους από τους μειοψηφούντες και ανεξάρτητους συμβούλους, όπου έγινε φανερό απ’ τις τοποθετήσεις τους, ότι ο κ. Ψηνάκης κατηγορείται ότι καπηλεύεται επαφές και συναντήσεις της κυβέρνησης με αξιωματούχους Κινέζους σχετικά με επενδύσεις στη χώρα μας και εμπλέκει πάντα το ίδρυμα Marathon Foundation για προσωπικό του όφελος.
Μάλιστα η αντίδραση από όλους τους δημοτικούς συμβούλους ήταν σφοδρή και ξεκίνησε απ’ την εισήγηση του δημάρχου κ. Ψηνάκη, αλλά και του προέδρου κ. Θανασιά, ότι το όλο εγχείρημα με τους Κινέζους δεν θα κοστίσει τίποτα στον δήμο, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για το τί θα κερδίσει ο δήμος από αυτό, αφού όλες οι προγραμματικές συναντήσεις  θα γίνουν σε επίπεδο κυβέρνησης στο Ζάππειο κι όχι στον δήμο Μαραθώνα.
Κατά κοινή ομολογία και με συντονισμένη επίθεση από όλους τους δημοτικούς συμβούλους προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ., ήταν η ολιγωρία και η αδιαφορία Ψηνάκη για την απένταξη του έργου κατασκευής του δημαρχείου Μαραθώνα στο χώρο της αφετηρίας του Μαραθωνείου δρόμου.
Όπως είναι φυσικό το Marathon Foundation θα έχει συνέχεια, καθώς σύσσωμο το Σώμα, ζητά μετ’ επιτάσεως συζήτηση – ενημέρωση για την εν λόγω δραστηριότητα, η οποία συνδέεται μόνο με το κλείσιμο της ΜΕΔΗΜ και ουδόλως με το δήμο Μαραθώνα, καθώς το Δ.Σ. αποτελείται από συγγενείς και φίλους του Ηλία Ψηνάκη. Ενδιαφέρον θα έχει που θα φτάσει το θέμα κι οι επιπτώσεις που θα έχει, αφού καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι θα οδηγηθεί κι αυτό στα δικαστήρια. Ίδωμεν! Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.