Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΥΠΕΞ Αυστρίας: «Η ΕΕ δεν χρειάζεται την Τουρκία»

Την άποψη ότι η ΕΕ δεν χρειάζεται την Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση εκφράζει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ Sebastian Kurz σε συνέντευξή του στο γερμανικό Focus στην οποία παραπέμπει σημερινό δημοσίευμα του Politiko υπό τον τίτλο «Αυστριακός υπουργός: Η ΕΕ δεν χρειάζεται την Τουρκία» και υπότιτλο «Η Ευρώπη μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της μόνη της». 

Σημειώνεται ειδικότερα πως ο Αυστριακός ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να ενδώσουν στις τουρκικές πιέσεις για άρση των περιορισμών στην ελεύθερη κίνηση των τούρκων πολιτών εντός της ΕΕ: «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους τουρκικούς εκβιασμούς και δεν χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Β αλλά ένα αξιοπρεπές Σχέδιο Α. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ευρώπη που να προστατεύει τα δικά της εξωτερικά σύνορα», επεσήμανε. «Αυτοί που ταξιδεύουν παράνομα στην Ευρώπη πρέπει να μεταφερθούν σε νησιά στα εξωτερικά σύνορα και να αποσταλούν σε κέντρα που βρίσκονται σε ασφαλείς τρίτες χώρες αντί να αφεθούν να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη», πρόσθεσε.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.