Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

3 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
 (ΦΩΤΟ: )Κανείς δεν είναι βέβαιος πλέον πως θα πορευτεί ο δήμος Μαραθώνα, μ’ ένα διαρκώς απόντα δήμαρχο, μια πλειοψηφία που έχει καταλήξει μειοψηφία, μ’ ένα πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου που δεν καταφέρνει να περάσει με τη πρώτη κατεπείγοντα θέματα που έχουν άμεση σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των δομών του.
Τραυματική εμπειρία τόσο για τη δημοτική αρχή, όσο και τους παρατηρητές που παρακολουθούν αμήχανα το χάος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ δημάρχου, δημοτικών συμβούλων όλων των αποχρώσεων – πλειοψηφίας, μειοψηφίας, ανεξαρτήτων – και δημοτικών υπαλλήλων, που έχει οδηγήσει σε τέλμα ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας.

Απτό παράδειγμα η ολιγωρία που παρατηρήθηκε στη λειτουργία της κατασκήνωσης των ΑμεΑ στον Άγιο Ανδρέα, που όχι μόνο κόστισε το μεταχρονολογημένο άνοιγμα της, αλλά οδήγησε και σε φοβερές ελλείψεις υποδομών στη χρήση της, απ’ τους ΑμεΑ που φιλοξενήθηκαν εκεί.
Είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι οι γονείς αναγκάστηκαν, όπως μας είπαν, να καθαρίσουν τα δωμάτια των παιδιών τους, ενώ συγχρόνως δεν υπήρχαν απαραίτητες παροχές περασμένων ετών ακόμα και στη σίτιση. Ερώτημα παραμένει αν η καταγγελία Ψηνάκη περί κλοπής των τροφίμων απ’ την αποθήκη, είναι αληθινή ή προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της δημοτικής του αρχής.  
Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θανασιάς χρειάστηκε να συγκαλέσει 3 απανωτές κατεπείγουσες συνεδριάσεις εν μέσω αυγουστιάτικων διακοπών και μάλιστα δυο-τρεις μέρες προ του δεκαπενταύγουστου, (τη τρίτη την ίδια μέρα με διάστημα λίγων ωρών απ’ τη δεύτερη που είχε αναβληθεί όπως η πρώτη λόγω μη απαρτίας), για να περάσει το κατεπείγον θέμα με μόλις 11 παρόντες δημοτικούς συμβούλους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον υπάρχει για το πώς θα πορευτεί από δω κι εμπρός η δημοτική αρχή Μαραθώνα, ώστε να εξασφαλίσει έστω μια ελάχιστη συναίνεση για τη συνέχεια της πορείας της.
Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον τρόπο που θα επιλέξουν οι διαμαρτυρόμενοι με τις μεθόδους του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη δημοτικοί σύμβουλοι, που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Άραγε θα βρουν σημεία συνεννόησης ώστε να πορευτούν ενωμένοι σ’ ένα κοινό σχέδιο μεταξύ τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ένα καλό αποτέλεσμα έστω και υποτυπώδους λειτουργίας του δήμου; Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.