Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο «κόφτης» των αιματοβαμμένων γερμανικών χρεών που λειτούργησε αντίθετα από τον ελληνικό «κόφτη»

Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Εβδομήντα χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπέγραψαν στις 23 Φεβρουαρίου του 1953 τη Συμφωνία του Λονδίνου για τη διαγραφή-κούρεμα του 62% των τεράστιων Γερμανικών χρεών και την αποπληρωμή του υπολοίπου με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Το υπόλοιπο αυτό 38% του χρέους, συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί σε 10 - 30 χρόνια σε μάρκα, άτοκα για τα πέντε πρώτα χρόνια και με επιτόκιο 0%-5%, για τα επόμενα χρόνια.Η εξυπηρέτηση αυτού του 1/3 περίπου του χρέους, συμφωνήθηκε να μην ξεπερνά το 5% των εσόδων της Γερμανίας από τις εξαγωγές της και εφ’ όσον τα υπερέβαινε, θα επανεξεταζόταν η γενική συμφωνία για βελτίωσή της ! Όχι μόνο δηλ. διαγράφηκαν σχεδόν τα 2/3 των αιματοβαμένων χρεών της Γερμανίας,αλλά και για το υπόλοιπο περίπου 1/3, θεσπίστηκε ένας φιλικός «κόφτης» για την αποπληρωμή του, αν η χώρα αδυνατούσε να το εξυπηρετήσει!
Σήμερα και στη δική μας περίπτωση καθιερώθηκε ο περιώνυμος «κόφτης». Με την τραγική διαφορά ότι, λειτουργεί ακριβώς αντίθετα απ’ ότι για τη Γερμανία. Εδώ, η μικρή πλην έντιμος Ελλάς της «νεοφιλελεύθερης» Πρώτης Φορά Αριστεράς, συμφώνησε να κόβει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις κλπ.,να αυξάνει φόρους και να ξεπουλά δημόσια περιουσία, όταν τα κρατικά έσοδα δεν αρκούν για την αποπληρωμή των τεράστιων και διαρκώς αυξανόμενων χρεών. Τα οποία δεν οφείλονται σε πολεμικές επιδρομές και αιματοκύλισμα της Ευρώπης όπως στην περίπτωση της Γερμανίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους δημιουργήθηκε μέσα στην Ευρωζώνη, με κύρια ευθύνη της Ευρώπης.
Στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι εξωπραγματικοί στόχοι για επίτευξη των τεράστιων ετήσιων πλεονασμάτων που απαιτούν οι δανειστές-βασανιστές για την αποπληρωμή των τεράστιων χρεών, κάτι που είναι περισσότερο από βέβαιο, τότε πέφτει βαρύς ο πέλεκης του "κόφτη", μέχρι να εξοντωθούν εντελώς οι Έλληνες πολίτες. Ενώ για την «καλή» Γερμανία του αιματωβαμένου και ναζιστικού παρελθόντος, ο «κόφτης» λειτουργούσε αντίστροφα προς όφελός της.
Οφείλουμε να θαυμάσουμε το γύρισμα των καιρών όπως και τον αισχρό καρεκλοκενταυρισμό και ραγιαδισμό της ΠΦΑ και όλων των προσκυνημένων Γενίτσαρων στο εξωφρενικό, δουλικό δόγμα του «πάση θυσία στο ευρώ»
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.