Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Γκρέις Κέλι-Ρενιέ: Ο πιο μεγαλειώδης γάμος όλων των εποχών -Γιατί καθηλώνει ακόμη [εικόνες]

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ Γκρέις Κέλι-Ρενιέ: Ο πιο μεγαλειώδης γάμος όλων των εποχών -Γιατί καθηλώνει ακόμη [εικόνες]

Σαν σήμερα, πριν 60 χρόνια μια χολιγουντιανή σταρ ενσάρκωνε το  όνειρο της Σταχτοπούτας: Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα, έγινε πριγκίπισσα και έζησε το όνειρο. Για λίγο, γιατί στην περίπτωσή της το παραμύθι δεν είχε καλό τέλος. Ο λόγος για την Γκρέις Κέλι.

Η νεαρή και πεντάμορφη σταρ του Χόλιγουντ, 60 χρόνια πριν ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας στο Μονακό, μαζί με τον πρίγκιπα Ρενιέ. Ενας γάμος που, 60 χρόνια μετά, παραμένει χαραγμένος στο μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων και που άλλο γάμοι, όπως αυτοί των Καρόλου-Νταϊάνας και Γουίλιαμ-Κέιτ, όσο παραμυθένιοι και αν ήταν, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν.
Οι μαγικές εικόνες από εκείνον το παραμυθένιο γάμο, που δίνει στο φως το παλάτι, αποδεικνύουν το γιατί συνέβη αυτό. «Ηταν μια συγκλονιστική σχέση και αυτό φαινόταν» λέει ο γιος του ζευγαριού πρίγκιπας Αλβετος. «Για εμάς οι φωτογραφίες δείχνουν απλά τους γονείς μας να παντρεύονται. Αλλά το τι σημαίνουν αυτές οι φωτογραφίες για τους πολίτες του Μονακό, για τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πόσο αυτή η ιστορία εξακολουθεί να συναρπάζει τους ανθρώπους, είναι κάτι το αδιανόητο», προσθέτει.
Η γνωριμία Γκρέις-Ρενιέ
Η γεννημένη στη Φιλαδέλφεια, εκθαμβωτική Γκρέις είχε ήδη μια πορεία πέντε χρόνων στο Χόλιγουντ, πριν στεφθεί επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Φεστιβάλ  των Καννών του 1955.Και ενώ βρισκόταν στις Κάννες, προσεκλήθη να ταξιδέψει ως το μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Μονακό για μια
φωτογράφιση με τον πρίγκιπα, στο παλάτι του. Η σταρ πήγε, ο Ρενιέ την υποδέχτηκε και η συνάντηση αυτή, όπως αποδείχτηκε ήταν μοιραία και καθοριστική. Οι δυο τους μετά από αυτό το τετ α τετ άρχισαν να αλληλογραφούν μυστικά, ενώ λίγους μήνες αργότερα αρραβωνιάστηκαν και αμέσως ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την τελετή που θεωρείται ο «γάμος του αιώνα».
Οι δύο γάμοι
Ο Ναπολεόντειος Κώδικας του Μονακό και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία απαίτησαν από το ζευγάρι να κάνουν δυο γαμήλιες τελετές, μια πολιτική και μια θρησκευτική και έτσι οι προετοιμασίες στο λιλιπούτειο πριγκιπάτο ήταν πυρετώδεις.
Ολόκληρο το παλάτι του Μονακό ανακαινίστηκε εκ του μηδενός για την πρώτη (πολιτική) τελετή και τη δεξίωση στην οποία θα έδιναν το παρόν περί τα 3.000 άτομα.
Εντωμεταξύ, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου άρχισε να προετοιμάζεται για τη δεύτερη, θρησκευτική, τελετή . Τις εργασίες είχε αναλάβει να επιβλέπει ο τότε επίσκοπος του Μονακό Ζιλ Μπαρθ. Θα την κάλυπταν εκατοντάδες διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, θα την παρακολουθούσαν πάνω από 30 εκατ. ζευγάρια μάτια. 
Το ανεπανάληπτο νυφικό
Ο οίκος MGM, που  έντυνε την Γκρέις Κέλι και κατά τη χολιγουντιανή καριέρα της, ανέλαβε να φτιάξει για την εκκολαπτόμενη πριγκίπισσα δυο νυφικά, σχεδιασμένα από την οσκαρική Ελεν Ρόουζ. Καθένα χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να ετοιμαστεί.
Προσκλήσεις εστάλησαν σε 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη Ωνάση, του Κόνραντ Χίλτον (των γνωστών ξενοδοχείων) και άλλων αστέρων του κινηματογράφου όπως των Ντέιβιντ Νίβεν, Κάρι Γκραντ, Γκλόρια Σουάνσον και Αβα Γκάρνερ.

Νέα Υόρκη-Μονακό
Η πολιτική τελετή έγινε σαν σήμερα το 1956. Η θρησκευτική τελετή την επομένη, 19 Απριλίου.
Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 4 Α Απριλίου 1956, η νύφη και η συνοδεία της, η οικογένειά της, έξι παράνυμφοι, 80 βαλίτσες και ένα γαλλικό κανίς, δώρο του Κάρι Γκραντ στη νύφη, αλλά και ορδές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, επιβιβάστηκαν από τη Νέα Υόρκη στο υπερωκεάνιο  SS Constitution με προορισμό το Μονακό!
Ακόμη και η είσοδος της Κέλι στο πλοίο, για το οκταήμερο ταξίδι, ήταν εντυπωσιακή. Ενα αεροπλάνο του Αριστοτέλη Ωνάση πετούσε από πάνω της και την έραινε με κόκκινα και λευκά γαρύφαλλα.
«Η μητέρα μου αναφερόταν συχνά σε αυτό το ταξίδι με το  υπερωκεάνιο», λέει τώρα ο Αλβέρτος. «Ελεγε ότι ήταν μέρος τη προετοιμασίας για το γαμήλιο πάρτι. Ηταν πραγματικά δεμένη με την οικογένειά της και τους φίλους της, με τους οποίους έκανε μαζί αυτό το μακρύ ταξίδι», προσθέτει.
Η άφιξη της νύφης στο Μονακό, ύστερα  από οκτώ ημέρες, φυσικά, ήταν ακόμη μεγαλύτερο γεγονός από την εκκίνηση. 1.800 φωτογράφοι στριμώχτηκαν στο λιμάνι του πριγκιπάτου για να αποτυπώσουν τη στιγμή που η Κέλι θα πατούσε το πόδι της στο νέο της βασίλειο.
«Ο πατέρας μου έλεγε ότι η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά κουραστική, ήταν μια σειρά φαντασμαγορικών εκδηλώσεων που έπρεπε να είναι άψογα σχεδιασμένες», τονίζει.
Οι ανεπανάληπτες γαμήλιες τελετές
Ο σχεδιασμός, όπως διαπιστώνεται πλέον, ήταν πραγματικά άψογος και οι γαμήλιες τελετές αλλά και οι εκδηλώσεις τόσο πριν όσο και μετά το γάμο εκπληκτικές. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγονται στα τοπ γεγονότα του 20ου αιώνα.
Μετά την άφιξη της Γκρέις Κέλι και την ολοκλήρωση των οκταήμερων εκδηλώσεων που ακολούθησαν, ήρθε και η ώρα του γάμου. Πριν ακόμη την έναρξη της τελετής σε μια.... εκδήλωση ζέσταμα, στο ανακαινισμένο παλάτι φιλοξενήθηκαν 40 ξένες αντιπροσωπείες, ενώ στον ουρανό του πριγκιπάτου, τα πυροτεχνήματα έδιναν το δικό τους σόου.
Η γαμήλια τελετή διήρκεσε μόλις 16 λεπτά και όχι 41 όπως πολλοί πίστευαν. Τα 25 λεπτά ξοδεύτηκαν απλά για να διαβαστούν οι 140 τίτλοι που από εκείνη τη στιγμή άνηκαν στην Γκρέις Κέλι, την νέα πριγκίπισσα του Μονακό.

Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, την επομένη.
Η Γκρέις Κέλι έφθασε στην εκκλησία φορώντας ένα παραμυθένιο νυφικό, που είχε φτιαχτεί από 270 μέτρα από αντικέ βελγική δαντέλα και 137 μέτρα μεταξιού, ταφτά και τούλι.

Το πέπλο της, που ετοιμάστηκε από 82 μέτρα τούλι, είχε φτιαχτεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόσωπο της Γκρέις Κέλι δεν θα επισκιαστεί από τα φώτα των καμερών. Τα παπούτσια της και η κάπα της ήταν διακοσμημένα με πέρλες.
Τριάντα έξι μοδίστρες επί τρεις εβδομάδες έφτιαχναν το πανέμορφο αυτό ρούχο, σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν τη χολιγουντιανή σταρ σε πριγκίπισσα.
Μια πριγκίπισσα με εξαιρετική ψυχραιμία, αφού όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, ο νευρικός της... υπόθεσης ήταν ο Ρενιέ, ο οποίος χρειάστηκε τη βοήθεια της πριγκίπισσας για να μπορέσει να βάλει τη βέρα στο δάχτυλό της.
Ο γάμος ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή προσφορά στον  St. Dévote, προστάτη του Μονακό και μια γιορτή για 600 άτομα, γεμάτη χαβιάρι, αστακούς και μπόλικη σαμπάνια. Και μόλις τα φώτα της γιορτής έσβησαν, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα επιβιβάστηκαν στο γιοτ του πρίγκιπα ,Deo Juvante II, για το (επτά εβδομάδων) μήνα του μέλιτος,  αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις και εικόνες που, όπως αποδείχτηκε, διήρκεσαν πολύ περισσότερο από τις δικές τους ζωές.






Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.