Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα αποκριάτικες στολές!

download
Οι Απόκριες ξεκίνησαν επισήμως  και ήδη τις συζητήσεις των μικρών μας φίλων μονοπωλούν τα αποκριάτικα κουστούμια που θα φορέσουν στα πάρτι μασκέ αλλά και στο καρναβάλι.
Τι κι αν η οικονομική κρίση έχει επισκεφθεί τη χώρα μας και τα οικονομικά κάθε οικογένειας έχουν πληγεί σημαντικά; Τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν από προβλήματα και σκοτούρες ανυπομονούν να μεταμορφωθούν σε κάτι ξεχωριστό και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Με όπλα την δημιουργικότητα, την φαντασία και υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι μπορείτε να φτιάξετε πρωτότυπες στολές που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια! Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι η χαρά της δημιουργίας δεν συγκρίνεται με τα τυποποιημένα προιόντα του εμπορίου που κοστίζουν και χαρακτηρίζονται και από έλλειψη πρωτοτυπίας.
Για τα κορίτσια
Μικρές κυρίες

Υλικά:
κολιέ
τσαντάκι
φόρεμα
φουλάρι
σκουλαρίκια
ετόλ από φω γούνα
καρφίτσα
βραχιόλια
λουστρίνια
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των κοριτσιών είναι να ντύνονται σαν τις μαμάδες τους και να προσποιούνται ότι είναι κυρίες. Φέτος λοιπόν μεταμορφώστε το κοριτσάκι σας σε πραγματική μικρή κυρία που θα κλέψει τις εντυπώσεις με το απαράμιλλο στιλ και την κομψότητά της. Φορέστε της το καλό της φόρεμα και τα λουστρίνια. Στην αμφίσεη αυτή, το σημαντικότερο ρόλο παίζουν τα αξεσουάρ. Ανοίξτε την κοσμηματοθήκή σας και στολίστε τη μικρή με εντυπωσιακά κολιέ, βραχιόλια, σκουλιαρίκια που δεν απαιτούν τρύπημα των αυτιών. Μια γούνινη ετολ ή μια εσάρπα στερεωμένη με μια λαμπερή καρφίτσα θα συμπληρώσει ιδανικά την εμφάνιση της λιλιπούτειας κυρίας. Εκτός των άλλων, μια κυρία δεν μπορεί να κάνει την κοσμική της εμφάνιση χωρίς εντυπωσιακό χτένισμα. Αξιοποιείστε τις κομμωτικές σας γνώσεις, κάνοντας της ένα περίτεχνο κότσο μπανάνα ή κάτι ανάλογο στερεώνοντας στα μαλλιά με χτενάκια ή τσιμπιδάκια. Η λιλιπούτεια κοσμική κυρία είναι έτοιμη να ντεμπουτάρει στο πάρτι μασκέ.

Μοντέρνα νεράιδα


Υλικά:
πολύχρωμα τούλια από μπομπονιέρες
τούλινη φούστα/ φούστα από μαύρη φόδρα
μαύρη φόδρα
λευκό μπλουζάκι
ένα ξυλαράκι
πολύχρωμες κορδέλες
ραπτομηχανή
κόλλα στιγμής
Με απλές και εύκολες κινήσεις, το κοριτσάκι σας θα γίνει μια μοντέρνα νεράιδα που όλο γλύκα και νάζι θα αλλάξει προς το καλύτερο αυτόν το κόσμο!  Εάν έχετε μια τούλινη φούστα, η αποκριάτικη σας στολή είναι σχεδόν έτοιμη. Εάν πάλι δεν την έχετε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πάρτε μια μαύρη φόδρα και ράψτε στη ραπτομηχανή μια φούστα στις διαστάσεις της μέσης του παιδιού. Πάνω στη φόδρινη φούστα γαζώνετε προσεκτικά ένα μαύρο τούλι που να καλύπτει πλήρως την φούστα. Εν συνεχεία, μπορείτε να αξιοποίησετε τα πολύχρωμα τούλια που σας έχουν περισσέψει από τις μπομπονιέρες βαφτίσεων και γάμων. Παίρνετε τα τούλια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και να δένετε προσεκτικά με κόμπους πάνω στην τούλινη φούστα. Εναλλακτικά μπορείτε και αυτά να τα γαζώσετε ή να τα ράψετε πάνω στη φούστα. Το επόμενο στάδιο είναι να φτάξετε το μαγικό ραβδάκι- σήμα κατατεθέν της νεράιδας! Παίρνετε ένα ξυλαράκι και αφού το καθαρίσετε, το περνάτε με μια κόλλα στιγμής και στριφογυρίζετε πολύχρωμες κορδέλες ούτως ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια του. Στην κορυφή του ραβδιού κολλάτε μια μπάλα από τούλι. Γύρω από την μπάλα αυτή θα κολλήσετε με τη κόλλα στιγμής τα υπόλοιπα κομμάτια τούλι που σας περίσσεψαν όπως δείχνει και η φωτογραφία.
Για τα αγοράκια
Σούπερ Μάριο
FEGCBDVGFRWP7RB.RECT2100
Υλικά:
μια σαλοπέτα
ψεύτικο μουστάκι
κόκκινο καπέλο
κόκκινο μπλουζάκι/ φούτερ
λευκά ή μαύρα γάντια
αθλητικά παπούτσια
Οι αποκριάτικες στολές των αγοριών κατά κύριο είναι εμπνευσμένες από υπερήρωες και ήρωες ηλεκτρονικών και κινηματογραφικών ταινιών. Ο Σούπερ Μάριο αποτελεί την κατεξοχήν αγαπημένη φιγούρα ηλεκτρονικού ήρωα που γνωρίζει τεράστια απήχηση στις αποκριάτικες στολές. Φορέστε στο αγοράκι σας μια τζιν σαλοπέτα, ένα κόκκινο φούτερ και αθλητικά παπούτσια. Προσθέστε του ένα ψεύτικο μουστάκι ή ακόμα καλύτερα ζωγραφίστε του το με ένα μολύβι ματιών ή με χρώματα για τις απόκριες έχοντας πρώτα ελέγξει ότι αφαιρούνται με νερό και δεν είναι τοξικά. Φορέστε του λευκά ή μαύρα γάντια και ένα κόκκινο καπέλο πάνω στο οποίο θα έχετε ζωγραφίσει στη μέση ένα μαύρο Μ κεφαλαίο. Ο Σούπερ Μάριο είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες.
Μπάτμαν

Υλικά:
πιτζάμες με τον Μπάτμαν
μπλέ φόδρα
μπλε κάλτσες
Ποιο παιδάκι δεν λατρεύει τον Μπάτμαν και τις απίθανες περιπέτειες του; Το βασικότερο αξεσουάρ αυτής της στολής είναι οι πιτζάμες που απεικονίζουν τον ομώνυμο ήρωα. Το παιδάκι σας θα ντυθεί με τις πιτζάμες του και θα φορέσει και τις μπλε του κάλτσες. Θα πάρετε μπλε φόδρα και θα την ράψετε ως μπέρτα. Τα μάτια του παιδιού μπορείτε να τα ζωγραφίσετε με χρώματα αποκριάτικα με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να φαίνετε ότι φοράει μάσκα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.