Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΝΑΣ ''ΑΣΤΕΙΟΣ''…ΔΗΜΑΡΧΟΣ

13 March 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /(ΦΩΤΟ: Μιχάλης Αποστολόπουλος )
Στον ενάμιση και βάλε χρόνο που είναι δήμαρχος Μαραθώνα ο Ηλίας Ψηνάκης μας έχει συνηθίσει στις γεμάτες χαριτομενιές φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram, το μόνο ίσως που ξέρει να κάνει καλά ως μάνατζερ, που όμως στερούνται σοβαρότητας για ένα δήμαρχο ενός ιστορικού δήμου όπως ο Μαραθώνας.

Μπορεί ο ίδιος να επαίρεται για το άνοιγμα της Δ΄ παιδικής εξοχής στον Άγιο Ανδρέα στους πρόσφυγες για μικρή περίοδο φιλοξενίας όπως ισχυρίζεται, όμως διάχυτη είναι η εντύπωση στους δημότες του ότι άνοιξε την κερκόπορτα για μόνιμη διαμονή μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο και ίσως μελλοντικά και σε παρακείμενες κατασκηνώσεις.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη κοινή γνώμη είναι άκρως ανησυχητική, καθώς στα διάφορα τοπικά πηγαδάκια προεξοφλείτε ότι ο κ. Ψηνάκης σε περίπτωση που διαψευστούν οι διαβεβαιώσεις περί βραχείας φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην εν λόγω παιδική κατασκήνωση, θα ρίξει το ανάθεμα στη κ. Δούρου και την κυβέρνηση, περνώντας τον εαυτό του απ’ τη κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Εκείνο που κάνει περισσότερο γελοία την κατάσταση που βιώνουν οι εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού κάτοικοι του δήμου και ειδικότερα της Ν. Μάκρης που εκ των πραγμάτων στηρίζει αυτή τη δημοτική αρχή, είναι η τελευταία φωτογραφία που ανάρτησε ο δήμαρχος στο  Instagram, που τον δείχνει στην αγκαλιά φαντάρων να πανηγυρίζει για την υποδοχή των πρώτων οικογενειών, που όμως δεν αναφέρεται καν η προέλευσή τους, ώστε να γνωρίζει η τοπική κοινωνία αν πρόκειται για πρόσφυγες ή μετανάστες.
Η ανησυχία για τα καμώματα του κ. Ψηνάκη διακατέχει και τους συναδέλφους του όμορων δήμων, που αντιμετωπίζουν με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα. Γιατί άλλο είναι η πηγαία φιλοξενία του Έλληνα που συνεχώς αναδεικνύεται καθημερινά ανά την Επικράτεια κι άλλο η μόνιμη εγκατάσταση άγνωστου αριθμού μεταναστών, σε κοινωνίες που δεν μπορούν να ‘’θρέψουν’’ εκατοντάδες δικούς τους κατοίκους που χειμάζονται απ’ την οικονομική δυσπραγία.
Με την ευχή όλα να εξελιχθούν κατά πως διαβεβαιώνει ο κ. Ψηνάκης, παρακολουθούμε την εξέλιξη, όχι μόνο στο Μαραθώνα, αλλά και στη Ραφήνα και αλλού.  

Τις συνοδευτικές φωτογραφίες του άρθρου επιμελήθηκε ο καλός φίλος Μιχάλης Αποστολόπουλος, στον οποίο απευθύνουμε το δημόσιο ευχαριστώ μας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.