Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών λέει ότι πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να κόψει τις συντάξεις

Του Son Ofeon
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η Αθήνα σκοπεύει να ολοκληρώσει μια πρώτη ανασκόπηση με τους διεθνείς δανειστές της τον Απρίλιο.

«Εάν, για λόγους που γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών για μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, στη συνέχεια, τα τρία θεσμικά όργανα πρέπει ... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν για να βρουν κάτι άλλο να κάνουν αντ 'αυτού» δήλωσε ο Schaeuble στους δημοσιογράφους.

«Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν είναι επείγον» είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ήταν πιο πιεστικά.

(Άρθρο του Paul Καρέλ και του Gernot Heller, γράφτηκε από την Madeline Chambers)

ΠΗΓΗ http://www.reuters.com/article/gree...


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Έμμεσα ο κος Schaeuble αποδέχεται την ιδέα της αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Αλλά παράλληλα μεταθέτει για το απώτερο μέλλον και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, άρα και τη πιθανότητα διαγραφής ή ελάφρυνσής του, όπως επιθυμεί και ελπίζει η Ελληνική κυβέρνηση.

Οι "λόγοι που γνωρίζουμε", για τους οποίους δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού, δε διευκρινίζονται.

Αυτό πού ίσως φοβάται είναι η ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβήτηση τις συμφωνίες της για συμβιβασμό με τη Γερμανία.

Θα μπορούσε όμως να είναι και το προσφυγικό πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να φιλοξενεί και να σιτίζει τους πρόσφυγες, που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας από τα παιχνίδια της κας Μέρκελ.

Προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα μας, ίσως οι υπόλοιποι εταίροι μας να έκαναν χρηματικές παραχωρήσεις, όπως έγινε και με τη συμφωνία ΕΕ με τη Τουρκία.

Για να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο καλεί τη κυβέρνηση να αποφασίσει κάποιο άλλο ισοδύναμο με το οριζόντιο κόψιμο των συντάξεων στο σύνολο τους (= συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση).

Θα μπορούσε αυτό να είναι η αύξηση της φορολογίας των “πολύ” πλουσίων;

‘H μήπως μία εφάπαξ φορολογία των καταθέσεων αντί για κούρεμα;

Μήπως υπονοεί και πάλι μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων ή και απολύσεις;

Όλα παίζουν, αρκεί να το δεχθεί η παρούσα κυβέρνηση σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς...

Αν όμως η κυβέρνηση καταρρεύσει υπό πίεση, τότε όλα χάνονται για τη Γερμανία.

Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι σήμερα μπορεί να εκλεγεί νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση και να συνεχίσει ό τι έχει συμφωνηθεί ως σήμερα με τους “θεσμούς”.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση, αν δεν πάρει δόση για να αποπληρώσει μέχρι το καλοκαίρι τις τρέχουσες υποχρεώσεις δόσεων προς το ΔΝΤ, θα πρέπει αναγκαστικά να χρεοκοπήσει.

Αυτό θα γίνει είτε χρεοκοπώντας προς το λαό της, είτε προς τους ξένους δανειστές της.

Η επιλογή θα είναι αναγκαστική και μάλλον θα αφορά το σύνολο των δανειστών, καθώς ισχύει το "Εκ του μη έχοντος ,ουκ αν λάβοις".

Φαντάζομαι ότι ο κος Schaueble δεν ξέχασε την παλιά του πρόταση για προσωρινό grexit με προίκα 50 δις ευρώ, που όμως θα επιστρέψουν στους δανειστές σύντομα ως δόσεις δανείων.

‘Ισως να επιθυμεί την επιτάχυνση της δημιουργίας του συμφωνημένου με τους δανειστές υπερταμείου για την εκποίηση κρατικής Ελληνικής περιουσίας ή μόνο την επιτάχυνση κάποιων αποκρατικοποιήσεων, που εκκρεμούν.

Θα πρέπει όμως κάποιος να του υπενθυμίσει ότι το σκάφος της ΕΕ μπάζει έντονα νερά και οσονούπω βυθίζεται με απώλειες.

Το Βrexit, αν προκύψει ως αποτέλεσμα σε δημοψήφισμα, θα αναγκάσει τη Γερμανία να επωμισθεί πρόσθετο οικονομικό βάρος στο κοινοτικό προϋπολογισμό.

Η αύξηση των κρουσμάτων ισλαμικής τρομοκρατίας θα αποδυναμώσει μελλοντικά περαιτέρω την ελεύθερη διακίνηση προσώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων στο χώρο της συνθήκης Σένγκεν.

Η διασύνδεση της μουσουλμανικής τρομοκρατίας με κύκλους του κοινού ποινικού εγκλήματος, που διαπιστώθηκε ήδη και στη Γαλλία, αλλά και στο Βέλγιο, περιπλέκει σημαντικά τα πράγματα.

Οι μίζες της Γερμανίας δεν θα μπορούν να διακινούνται χωρίς έλεγχο προς τους οικονομικούς τους αποδέκτες και χωρίς αυτές το γερμανικό επιχειρηματικό μοντέλο θα καταρρεύσει.

Ποτέ τα γερμανικά προϊόντα δεν προωθήθηκαν λόγω του ότι ήταν φθηνότερα....

Πλασσάρονται ως καλύτερα από πλευράς ποιότητας, αλλά μάλλον αυτό θα μπορούσε να είναι μία ανυπόστατη φήμη, αν ληφθούν υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα, όπως πχ έγινε με το σκάνδαλο της VW πρόσφατα.

Η Γερμανία έκανε πολλά σφάλματα από το 2008 ως σήμερα.

Το μεγαλύτερο σφάλμα της ίσως να είναι ότι εμπιστεύεται σήμερα την κυβέρνηση Τσίπρα για να εφαρμόσει συμφωνίες, που έκανε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση Τσίπρα απέδειξε ότι δεν έχει σχέδιο και ενεργεί χαοτικά με τα αντίστοιχα δυσμενή αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Αλλά όταν ο αντίπαλος σου ενεργεί χαοτικά, δεν είναι προβλέψιμος και λογικός.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει γεωπολιτικούς κινδύνους, που ούτε καν τους έχει φαντασθεί.

Στρατιωτικά σήμερα είναι ένας νάνος, που θα κληθεί να πάρει θέση σ’ ένα πόλεμο γιγάντων.

ΠΗΓΗ http://www.freepen.gr/2014/09/blog-...


Ο πόλεμος αυτός πλησιάζει αναπόφευκτα, όσο η Ελλάδα αποδυναμώνεται και η Τουρκία αποθρασύνεται.

Η αποδυνάμωση της Ελλάδας φέρνει στη Μεσόγειο τη Ρωσία και απομονώνει τη Τουρκία από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Όταν ξεσπάσει η σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας, ο βάτραχος (=Γερμανία) θα καταλάβει το τίμημα της μάχης των βουβάλων στο βάλτο...

Για να μην μιλήσω και για το οικονομικό πρόβλημα, που θα μπορούσε φέτος να προκύψει με 57,67 δις ευρώ σε κρατικό έλλειμμα, που κρύβει ανανεώνοντας σε ομόλογα της με αρνητικό επιτόκιο ανά διετία, για να μην εμφανίσει τις ζημιές στην οικονομία της από την κρίση του 2008.

ΠΗΓΗ http://www.freepen.gr/2015/03/t_15....

Θυμίζω μόνο ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του κου Draghi πρόσφατα και ανεξήγητα επεκτάθηκε ως προς το μηνιαίο ποσό αγορών, όσο και σε αγορές εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης.

Δεν είναι πλέον καθόλου σίγουρο ότι τα διετή κρατικά γερμανικά ομόλογα, που λήγουν φέτος θα βρουν πρόθυμους αγοραστές για να ανανεωθούν και μάλιστα με αρνητικά επιτόκια.

Τα μασκαριλίκια πλησιάζουν στο τέλος τους.
H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΗΜΕΡΑ

Οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πραγματικά ποσά “για τους μετανάστες” ή και για τους “Έλληνες”...
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.