Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Αποφασίζεται η έξοδος του Γ.Μουζάλα από την κυβέρνηση;

ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ  
Σε παραίτηση οδηγείται ο Γιάννης Μουζάλας μετά την κυβερνητική κρίση που προκάλεσε το γεγονός ότι ανέφερε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση του ζητήματος, καθώς ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει επί της ουσίας “ή αυτός ή εγώ” και όπως αναφέρουν πληροφορίες θα ζητηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να διευκολύνει την κυβέρνηση με την έξοδο του.

Κι αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου που αρχικά στήριξε τον Γιάννη Μουζάλα φάνηκε να υποτιμά τις αντιδράσεις μιας εθνικά επιζήμιας δήλωσης υπουργού της κυβέρνησης σε μία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Και δεν μιλάμε για την αντιπολίτευση, αλλά και για τον Πάνο Καμμένο που αναζητά τρόπο εξιλέωσης από τις υποχωρήσεις που έχει κάνει στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε τελεσίγραφο στο Μαξίμου, λέγοντας πως «στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας», καλώντας τον να παραιτηθεί.
Υπό το κλίμα αυτό, αλλά και τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και την κοινωνία γίνεται είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα. Εκτιμάται, όπως είπαμε πώς ο κ. Μουζάλας θα παραιτηθεί καθ' ότι επίκειται και η Σύνοδος Κορυφής αύριο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες με ανοιχτά και ενδοκυβερνητικά μέτωπα.
Στη σύσκεψη μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης, Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, ο προεδρος της Βουλής Ι.Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Το μόνο κόμμα που έσπευσε να στηρίξει τον κ. Μουζάλα ήταν το Ποτάμι που επέδωσε σε... σαρδάμ το “Μακεδονία” αντί των Σκοπίων. Επιτέθηκε μάλιστα το Ποτάμι στον Πάνο Καμμένο μη κρύβοντας τη φιλοδοξία του να γίνει ο κυβερνητικός εταίρος στη θέση των ΑΝΕΛ. Άλλωστε για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και αυτό επεδίωξε ο Σταυρος Θεοδωράκης και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν εντός και εκτός της χώρας.
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».
Για το κ. Θεοδωράκη και το κόμμα του είναι “εθνοκάπηλοι” όσοι προασπίζονται την ιστορία και τα σύνορα της χώρας. Δεν περίμενε όμως κανείς κάτι διαφορετικό από τον υπάλληλο του Μπόμπολα και τον πολιτικό εκπρόσωπο των ανθελληνικών κηρυγμάτων εντός της χώρας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.