Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Εξαφανίζουν το ρευστό από την αγορά και πάνε για χρεοκοπία

the-banker-lepida
Με πρόσχημα την περιστολή της φοροδιαφυγής – χιλιοειπωμένη ατάκα χωρίς αντίκρισμα – επιδιώκουν να εξαφανίσουν παντελώς το χρήμα από την αγορά για να γεμίσουν τα ταμεία της αδηφαγίας των τραπεζών (και τα κέρδη). Μαζί με τα capital control που θα έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα οι τσέπες του κόσμου θα αδειάσουν εντελώς για να γεμίσουν τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια. 

                Η καταστροφή των μικρομεσαίων θα είναι απόλυτη. Να σημειώσουμε μόνο ότι κάθε επαγγελματίας που οφείλει να εφοδιαστεί με μηχάνημα συναλλαγών είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει 200€ στις τράπεζες για την απόκτησή του. Παράλληλα κάθε υποχρεωτική τραπεζική συναλλαγή (για να «χτίζεται το αφορολόγητο») θα επιβαρύνεται με τα έξοδα τραπέζης για αμφότερους τους συναλλασσόμενους. Και το ρευστό μην το είδατε (αμφότεροι). 
               Σήμερα επιδιώκοντας να περιορίσουν το διογκούμενο κύμα της αγανάκτησης για τα νέα μέτρα σε αγρότες  – ασφαλιστικό που αποκτάει οργανωμένη και δυναμική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες το ξαναρίχνουν στη «διαπραγμάτευση» με νέα αστεία «ισοδύναμα» που προφανώς θα απορριφθούν εντελώς από τους «εταίρους», οι οποίοι ζητούν τώρα να καλυφθεί νέο δημοσιονομικό κενό ύψους 3 δις ευρώ μέχρι το 2018.
Έτσι ανακοινώνουν νέα σχέδια επί χάρτου για χάρη της επικοινωνιακής διαχείρισης και της πίστωσης χρόνου που απαιτεί η νέα επίθεση στην κοινωνία.
  1. Ανακοινώνουν για πολλοστή φορά τη σύλληψη της φοροδιαφυγής του ΦΠΑ που υπολογίζεται, όπως λέει το ΥΠΟΙΚ σε εννέα (9) δις ευρώ. Σε μια αγορά εντελώς νεκρή και συνεπακόλουθα μια κατεστραμμένη οικονομία, που κατρακυλάει κάθε μέρα όλο και πιο κάτω, είναι να απορεί κανείς που η φοροδιαφυγή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια. Και πως θα γίνει αυτό; Το ένα θα είναι η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής (e-banking) για όλες τις δαπάνες των νοικοκυριών με βάση τις οποίες θα κατοχυρώνουν το αφορολόγητο τους. Μαζί ευελπιστούν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών (online) με την εφορία.
Να σταθούμε στο τελευταίο: όταν το TAXIS καταρρέει την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ας φανταστούμε τι θα γίνεται στον πολλαπλάσιο όγκο των συναλλαγών έκδοσης αποδείξεων με διασυνδεδεμένους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες.
  1. Φορολόγηση μη δηλωθέντων αναδρομικών εισοδημάτων. Περιμένουν χρήματα στα ταμεία από την ταχύτερη εκκαθάριση των υποθέσεων από τις λίστες Λαγκάρντ, Ρηνανίας -Βεστφαλίας , Λονδίνου, Λουξεμβούργου, Λίχτενσταϊν, οι οποίες θα χρειάζονταν 10ετίες για να ελεγχθούν, ενώ τώρα θα …γίνεται οικειοθελώς. Εδώ γελάμε …

  1. Με την επιτάχυνση της κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων ώστε η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τα μέσα του έτους. (!!!) Είναι δηλ. ζήτημα χρονικής διαφοράς η είσπραξη των φόρων. Οι ανείσπρακτες οφειλές της τελευταίας πενταετίας που αυξάνονται γεωμετρικά μπροστά στην αυξανόμενη αδυναμία όλο και περισσότερων νοικοκυριών και επαγγελματιών να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα φορολογικά χαράτσια, απαιτούν μικρότερη χρονική διάρκεια είσπραξης των φόρων. Τόση υποτίμηση στον κοινό νου …
Όσον αφορά το ασφαλιστικό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα κλείσει με μείωση των συντάξεων που θα αγγίζει έως και το 50%. Είτε θα είναι άμεσες οι μειώσεις (στα επικουρικά θα είναι μέχρις εξαφανίσεώς τους) είτε με τη μέθοδο του καρότου, βλέπε επανυπολογισμός του ποσοστού αναπλήρωσης κ.λ.π. αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας πενταετίας.
Παρεμπιπτόντως λεφτά για αυξήσεις αποδοχών στους στρατιωτικούς υπάρχουν. ΕΔΩ
Όσον αφορά το πέρασμα της οικονομίας στη νέα εποχή του πλαστικού χρήματος, προετοιμάζεται το έδαφος για μια συγκροτημένη χρεοκοπία εντός του ευρώ μαζί με τη μετατροπή της χώρας σε Γερμανικό προτεκτοράτο. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η τελευταία κυβέρνηση που έδινε την εντύπωση ότι συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Ελληνικού λαού για να κυβερνήσει. Μέχρι σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνο κυβέρνηση δεν είναι αφού δεν κυβερνά. Ούτε ως διαχειριστής πολυκατοικίας δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Στην επόμενη φάση θα αντιληφθεί κάθε πολίτης που ακόμα τρέφει αυταπάτες ότι βρισκόμαστε υπό πλήρη και απόλυτη κατοχή.
Ποτέ δεν είναι αργά. Η αναμονή είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ας αρχίσουν οι χοροί μαζί με τους αγρότες που βγαίνουν στους δρόμους αλλιώς να ετοιμαστούμε για τον τελευταίο χορό. Του Ζαλόγγου.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.