Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οδηγούν σε εκλογές;

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οδηγούν σε εκλογές;Κι εκεί που λέγαμε ότι «δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητοι κάποιοι που να σκέφτονται εκλογές» διάφορες φήμες αλλά και κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι το 2016 ενδεχομένως να είναι εκλογική χρονιά. Όπως ήταν το 2015 δηλαδή και μάλιστα δύο φορές συν το δημοψήφισμα.
Έχουμε πει ότι η βλακεία είναι αήττητη, αλλά όλα όσα συμβαίνουν μας ξεπερνούν. Και μας θυμίζουν κάτι που έχει γραφτεί εδώ και καιρό: «Όταν δεν πάει καλά ο οίκος ανοχής αλλάζεις τις... κοπέλες, όχι τις κουρτίνες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και δε χρειάζονται δημοσκοπήσεις να το καταλάβουμε. Οι μέρες της ευφορίας τους είναι μετρημένες και δεν είναι ψέμα. Αντίθετα το ψέμα είναι αυτό που τους οδήγησε στην απαξίωση, όπως επίσης και οι διορισμοί συγγενών και φίλων, οι διάφοροι Κατρούγκαλοι και Σκουρλέτηδες αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας με τα εγκληματικά του λάθη και την ανεπάρκεια.
Αν γίνονταν τώρα εκλογές κανείς δεν θα στοιχημάτιζε για τον πρώτο, που θα έπαιρνε και τις 50 έδρες μπόνους. Ίσως να ήταν και η ΝΔ η οποία θα είχε τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης, ουσιαστικά θα είχε το πρώτο λόγο στις πολιτικές εξελίξεις που τώρα δεν έχει.
Αν και είναι αδιανόητο να μιλάμε για εκλογές, εντούτοις όλες οι κινήσεις του Τσίπρα δείχνουν κάτι τέτοιο. Η καθυστέρηση στην ψήφιση του Ασφαλιστικού, το σκηνικό σύγκρουσης με τους δανειστές, η αδυναμία να περάσει από τη Βουλή την πρότασή της και η εξέγερση της κοινωνίας εναντίον της είναι στοιχεία που ασφαλώς δεν περνούν απαρατήρητα. Ούτε βεβαίως η συζήτηση που άνοιξε για τον εκλογικό νόμο. Με την αλλαγή του προς το αναλογικότερο ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται ρυθμιστής των εξελίξεων είτε είναι πρώτος είτε δεύτερος, το πιο πιθανό. Διότι το πρώτο κόμμα με τα δεδομένα που συζητούνται δεν θα μπορούσε να πάρει πάνω από 110-115 έδρες. Παράλληλα, ρυθμιστές καθίστανται τα μικρά κόμματα που θα είναι κερδισμένα από τη νέα κατανομή. Για το λόγο αυτό τους προσεγγίζει ο Τσίπρας, όπως έκανε με τον Κουτσούμπα. Τους τάζει την απλή αναλογική ώστε να τους κάνει «φράγμα» στην έλευση της δεξιάς στην κυβέρνηση. Δεν θα απέκλειε κανείς όλα τα μικρά κόμματα να συμφωνήσουν για αλλαγή του εκλογικού συστήματος και μάλιστα άμεσα, από τις επόμενες εκλογές (χρειάζονται 200 βουλευτές).
Η τυχοδιωκτική αυτή στάση της Αριστεράς, ωστόσο, θα έχει πολλές επιπτώσεις που πρέπει να προσμετρηθούν. Για παράδειγμα με ένα 2% εκλογικό όριο θα μπει στη Βουλή και ο Λαφαζάνης με τη Ζωή και όλα τα καλά παιδιά που ετοίμαζαν το ντου στο Νομισματοκοπείο.
Και το κυριότερο. Τι θα γίνει με τις φήμες ότι το τουρκικό προξενείο ετοιμάζει μουσουλμανικό κόμμα και η μείωση του εκλογικού ορίου θα τους έδινε 8-9 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Ελπίζουμε όλα αυτά να τα λαμβάνει ο Τσίπρας υπόψη του και να μην πάει σε εκλογές με το άθλιο επιχείρημα «εγώ αγωνίζομαι για μια δίκαιη συμφωνία αλλά δεν με αφήνουν οι ξένοι». Αυτό το δίλημμα εξαντλήθηκε τον Σεπτέμβριο και θα πρόκειται για μια άθλια μεθόδευση νέου εγκλωβισμού του ελληνικού λαού. Όπως το έκανε με το δημοψήφισμα, όπως το έκανε στις εκλογές, νομίζει ότι θα του βγει και πάλι. Αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκληθεί, κοιτάζοντας μόνο την πάρτη του, την πολιτική του επιβίωση.
Πρόκειται για πολύ επικίνδυνα παιχνίδια που επαναφέρουν τις μέρες του 2015, την ανησυχία, την κατάρρευση των τραπεζών που μόλις ανακεφαλαιοποιήθηκαν, την αγωνία για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις. Αφήστε που όλα θα πάνε πίσω...
Το βασικότερο. Ένα νέο σκηνικό ακυβερνησίας θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη χώρα μόνο και μόνο για να διασωθεί το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ που στήνεται μέρα με τη μέρα. Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν ας αφήσουν την καρέκλα. Ας σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή κι ας σταματήσουν να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη χώρα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.