Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τ.Κέρι: "Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη" (vid)

ΚΑΛΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ...
Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν «για να δούμε την Ελλάδα να επανέρχεται στο δρόμο της ανάπτυξης, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα»είπε ο Τζον Κέρι στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά φυσικά δεν είπε ούτε πως θα γίνει αυτό αλλά ούτε με τι ανταλλάγματα θα δοθεί αυτή η στήριξη.

Το ερώτημα είναι πως θα μας στηρίξουν; Με λόγια;
Έχουν χρήματα οι Αμερικανοί να μας δώσουν; Είναι γνωστό ότι τα τελεταία χρόνια δεν έχουν "μαντήλι" να κλάψουν.
Μηχανισμό να πιέσουν την Γερμανία δεν έχουν (με αποκαλύψεις τύπου VW, οι Γερμανοί δεν "ιδρώνουν", έμαθαν να ρεζιλεύονται και να συνεχίζουν να πουλάνε την εικόνα του "αδιάφθορου, όλα είναι θέμα συνήθειας)
Θα πιέσουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα; Αδύνατον, οι Αμερικανοί επιχειρηματίες πρωτίστως θέλουν να βγάλουν λεφτά, κανείς Μ.Ομπάμα ή ΤΚέρι δεν μπορεί να τους αναγκάσει να επενδύσουν σε ένα "ψόφιο άλογο"
Συν τοις άλλοις είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ήρθε με μια πολύ "βαριά" και αντίθετη στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει το Κυπριακό (κάταλυση της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ουσίας) και το Σκοπιανό (αποδοχή όλων των παραλογισμών που απαιτούν οι Σκοπιανοί και συν τοις άλλοις αποδοχή της καταλήστευσης της ελληνικής Ιστορίας)
«Εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνετε στον οικoνομικό τομέα» πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Τ. Κέρι αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό: «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε προκλήσεις στο μεταναστευτικό αλλά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα» 
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αφού καλοσώρισε τον Τ. Κέρι και μετά από τις ερωτήσεις για το ταξίδι του, επισήμανε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι ήρθε στην Ελλάδα «σε μια κρίσιμη περιοδο».
«Είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή και βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής για να βρούμε λύσεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή».
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται την Ελλάδα αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στην Κύπρο.Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ήταν να επισκεφθεί την χώρα μας τον προηγούμενο μήνα αλλά την ανέβαλε λόγω Συρίας.
Τα "χριστουγεννιάτικα δώρα" που φέρνει μαζί του  είναι:
Το κυπριακό
Η κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων (περιλαμβάνει και το κυπριακό, εκτός από το Αιγαίο και την λαθρομετανάστευση)
Οι εκκρεμότητες για το όνομα των Σκοπίων
Η ασφάλεια
Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού ΤΑΡ
Η απομείωση του χρέους (και σε αυτό πάντως το Βερολίνο δενέδειξε ποτέ να συγκινείται από τις αμερικανικές πιέσεις)
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει έχουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με αφορμή την πρακτική της Άγκυρας να "γεμίζει" την Ελλάδα με χιλιάδες λάθρο-πρόσφυγες.
Οι ελληνικές θέσεις είναι σταθερές στα ανοιχτά ζητήματα και δεν αναμένονται εκπλήξεις, κάτι που συμβαίνει και για την περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.