Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

"Βόμβα" από Πεντάγωνο: "Δύσκολος και μη συνεργάσιμος εταίρος η Τουρκία για ΗΠΑ και NATO"

Θέμα εμπιστοσύνης προς την “σύμμαχο” Τουρκία έχουν οι ΗΠΑ. Η συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στο Παρίσι δεν φαίνεται να πήγε τόσο καλά όσο τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν. Κι αυτό προκύπτει απ΄ όσα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ είπε από την Ουάσινγκτον.

Ο Κάρτερ έθεσε τους όρους για τη συνεργασία με την Τουρκία, η οποία αποδεικνύεται “δύσκολος και μη συνεργάσιμος εταίρος” για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!
Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θέλουν μεγαλύτερη και ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Κάρτερ είπε ότι η Τουρκία δεν ελέγχει τα σύνορά της αφότου εμφανίστηκε αυτή η οργάνωση, . Οι ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να καταδιώκει πρόσωπα που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος , πρόσωπα που «εισέρχονται στην Τουρκία”! Σαν να επιβεβαιώνει Πούτιν ο Κάρτερ!
Ο Κάρτερ πρόσθεσε πως η Αμερική επιθυμεί η Τουρκία να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, «τόσο στον αέρα, όσο και στο έδαφος» .
Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο της Τουρκίας είπε:
“ Οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας δεν έχουν στόχο το ΙΚ. Έχουν στόχο το PKK».
Είπε επίσης ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα αναλάβει περαιτέρω δράση στη Συρία για να μπορέσουν οι ντόπιες δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές και η εμπλοκή του μπορεί να υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό των περίπου 50 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.
Νωρίτερα ο Κάρτερ διεμήνυσε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι «έτοιμος» να αναπτύξει κι άλλες ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων στο Ιράκ, οι οποίες θα βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις να διεξάγουν επιδρομές, να απελευθερώνουν όμηρους, να συλλαμβάνουν ηγετικά στελέχη και να διεξάγουν επιχειρήσεις και στη γειτονική Συρία.
Η νέα αποστολή των αμερικανικών ΕΔ θα είναι μεγαλύτερη από αυτή στην οποία έχει ήδη ανατεθεί να δρα μέσα στη Συρία, πρόσθεσε ο Κάρτερ χωρίς να διευκρινίσει πόσους ακριβώς άνδρες θα έχει στη διάθεσή της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δέχεται πιέσεις να κλιμακώσει τη δράση του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ΙΚ, ειδικά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου. Μέχρι σήμερα ο Ομπάμα δίσταζε να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις κι αντ’ αυτού έστελνε συμβούλους, εκπαιδευτές και μικρές ομάδες ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ότι οι νέες ομάδες των ΕΔ που θα αναπτυχθούν θα επιτρέψουν την ταχύτερη συλλογή πληροφοριών, κάτι που θα «κάνει τις επιχειρήσεις μας πολύ πιο αποτελεσματικές».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.