Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη -Νέος πρόεδρος στις 10/01/2016

ΣΤΙΣ 10/1 Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Εκλογές ΝΔ: Μάχη Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη -Νέος πρόεδρος στις 10/01/2016 Το δίδυμο που θα δώσει τη μάχη για την προεδρία στη ΝΔ θα είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις προθέσεις των χιλιάδων ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι συμμαχίες, οι οποίες και θα κρίνουν τον νικητή μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη στις 10 Ιανουαρίου. Μάλιστα αν οι χαμένοι του πρώτου γύρου Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε η διαδικασία είναι ανοικτή και μπορεί να μετατραπεί σε ντέρμπι.
Ωστόσο, η πλευρά Μεϊμαράκη έχει ισχυρό προβάδισμα και την καραμανλική πτέρυγα να τον στηρίζει, γεγονός που του έδωσε και τη μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο.
Εκνευρισμός για τη γαλάζια... γραφειοκρατία 
Η γαλάζια... γραφειοκρατία και με πρόσχημα την τυπολατρεία του Καταστατικού της ΝΔ, η Συγγρού έβαλε στην αναμονή τους 400.000 ψηφοφόρους και μετέθεσε για τη Δευτέρα το πρωί τα αποτελέσματα. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν να ανακοινωθούν το πρωί και συγκεκριμένα στις 08:00, ωστόσο όπως δήλωσε στις 9:15 ο Γιάννης Τραγάκης το επίσημο αποτέλεσμα από την ΚΕΦΕ θα ανακοινωθεί αργά το απόγευμα. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα φαξ για να αποσταλούν τα αποτελέσματα.
Εως τώρα  με καταμετρημένες τις ψήφους στο 50% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τους 4 υποψηφίους να συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida:
Μεϊμαράκης: 40%
Μητσοτάκης: 28%
Τζιτζικώστας: 20%
Γεωργιάδης: 12%
Μεϊμαράκης: Μήνυμα στην κυβέρνηση η μαζική προσέλευση στις κάλπες
Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργά τη νύχτα, τόνισε ότι η μαζική προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες.  Οσον αφορά το αποτέλεσμα δήλωνε ότι η εκλογή θα πάει σε δεύτερο γύρο και δεν τίθεται θέμα περί του αντιθέτου.
Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρθηκαν και στην επιρροή που είχαν οι διαρροές του κ. Καραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας.
Μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων: 400.000 πήγαν στις κάλπες 

Εντυπωσιακή ήταν η μαζική συμμετοχή των Νεοδημοκρατών που ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους και από όλους τους υποψήφιους μεταφράστηκε ως μήνυμα της κεντροδεξιάς βάσης ότι "η ΝΔ είναι ζωντανή και ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίζει μόνος του στο πολιτικό σκηνικό". Ανατροπή και έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αναμενόμενο ότι θα κόψει πρώτος το νήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά που τον ήθελαν δεύτερο πίσω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Σήμερα 400.000 πολίτες πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία" ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε ξεκαθαρίσει η σειρά της εκλογής και πρόσθεσε: "Σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με πολλές  χιλιάδες νέους φίλους του κόμματος μας...Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή. Πολίτες κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.  Να προχωρήσουμε σε Δημιουργική Ανανέωση.  Να γίνουμε το ταχύτερο αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
Πώς θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον β΄γύρο
Προδιαγράφοντας πως θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα: «Οι πολίτες όμως έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή, την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας σήμερα κατάλαβε ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και την αναξιοπιστία του. Tο ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, για το οποίο αγωνίστηκα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα επιβεβαιωθεί και θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή. Απευθύνομαι προσωπικά σε όλους τους 400.000 πολίτες που προσήλθατε σήμερα στις κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιόν τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία με δημιουργική ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία. Στις 11 Ιανουαρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα».
Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη παρότι γνωρίζουν τις δυσκολίες θεωρούν ότι η δυναμική είναι πλέον μαζί του και για αυτό σε κάθε περίπτωση θα πάει στον δεύτερο γύρο όπου κι αν κλείσει τελικά η διαφορά.
Τζιτζικώστας:  «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη»
Oταν τα ξημερώματα της Κυριακής φάνηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν μη αναστρέψιμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και δήλωσε:
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα  ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ». Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον «Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες».
Στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για το αποτέλεσμα, αφού ανέμεναν ότι ο περιφερειάρχης ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και προσδοκούσαν ότι θα έκοβε το νήμα ή θα κέρδιζε την δεύτερη θέση στον Α’ γύρο.
Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα εκτιμούν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν τον Α’ γύρο όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής και ετάχθη υπέρ του κ. Μεϊμαράκη. Όπως έλεγαν, η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς ακόμη και στην Βόρειο Ελλάδα που είναι το προπύργιο του  κ. Τζιτζικώστα, ενώ η έμμεση απειλή της διάσπασης που διακινήθηκε από την καραμανλική πτέρυγα έπιασε τόπο και έστειλε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν μαζικά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Για τον Β’γύρο ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται αποφασισμένος να τηρήσει ουδέτερη, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έλεγαν ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το περιβάλλον του εκτιμούν ότι σε κάθε περίπτωση το φαβορί είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ότι αν μάλιστα λειτουργήσουν τα καραμανλικά και αντιμητσοτακικά χαρακτηριστικά της συντηρητικής πλειοψηφίας της ΝΔ τότε η μάχη έχει ήδη κριθεί.
Εως αργά το βράδυ πάντως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι πρώτος δεν έκανε δήλωση αφού περιμένει να φανεί η τελική διαφορά όπως δεν έκανε και ο 'Αδωνις Γεωργιάδης.


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.