Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ν.Βούτσης: Σαρωτικές αλλαγές για γκρέμισμα των κρυφών και φανερών "χρυσών" προνομίων των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής [πίνακας]

Σαρωτικές αλλαγές, με περιστολή των κρυφών και φανερών «χρυσών» προνομίων και «γκρέμισμα» των μυστικών θυλάκων αργομισθίας της Βουλής, ετοιμάζει ο νέος πρόεδρος του Kοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα εισαχθούν στην Ολομέλεια μια σειρά τροποποιήσεων του Κανονισμού της Βουλής, που στοχεύουν στη διάλυση της στρατιάς ημετέρων-μετακλητών υπαλλήλων.

Το σχέδιο του νέου προέδρου της Βουλής θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα επιχειρηθεί ο εξορθολογισμός του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων -ειδικά αυτών που διατίθενται σε πρώην πολιτικούς-, η μείωση της στρατιάς των αστυνομικών για την προστασία αξιωματούχων κοινοβουλευτικών κομμάτων -πρώην και νυν-, αλλά και η αξιολόγηση των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.
Με τον τρόπο αυτό το νέο προεδρείο αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει διάθεση να διορθώσει τα κακώς κείμενα του Κοινοβουλίου και να αποκαταστήσει ως ένα βαθμό τη σχέση της Βουλής με την κοινωνία.
Το πρώτο δείγμα αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη για το ότι θα γίνει πράξη και το δεύτερο τμήμα των σχεδιασμών του κ. Βούτση, που αφορά στην περιστολή των αποδοχών των βουλευτών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχεδιάζεται περικοπή 10% ή κατά 570 ευρώ της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, ενοποίηση όλων των επιδομάτων και φορολόγηση όλου του ποσού που παίρνει στο χέρι ένας βουλευτής. Κατά μέσο όρο, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 7.000-7.500 ευρώ το μήνα και φορολογείται μόνο το 25%!

Μετακλητοί
Ένα από τα αρκετά προκλητικά προνόμια που έχουν θεσπίσει και απολαμβάνουν οι παροικούντες του κοινοβουλίου είναι η διάθεση στρατιάς μετακλητών υπαλλήλων. Πρόκειται για πρόσωπα που προσλαμβάνονται με μισθούς από 2.000 έως 2.500 ευρώ με μόνη αξιολόγηση την προσωπική σχέση που έχουν με τους πολιτικούς. Στην πράξη προσλαμβάνονται «κομματικοί αχθοφόροι», «υποτακτικοί» προέδρων ή... συγγενείς. Για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο έχουν προβλεφθεί 197 θέσεις μετακλητών μόνο για τα γραφεία των κομμάτων, του προέδρου της Βουλής, των αντιπροέδρων και των πρώην αξιωματούχων.
Ειδικά, δε, για τους 27 πρώην πρωθυπουργούς, προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων, προέδρους της Βουλής και αντιπροέδρους της κυβέρνησης προβλέπονται 82 θέσεις μετακλητών που στοιχίζουν περίπου 61.000 ευρώ το μήνα! Οι περισσότεροι εξ αυτών εμφανίζονται στη Βουλή μόνο για να... αερίσουν τα γραφεία αρκετών τετραγωνικών που τους έχουν παραχωρηθεί.
Επίσης, οι ίδιοι αξιωματούχοι δικαιούνται απεριόριστο (!) αριθμό αστυνομικών από τη φρουρά της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες στους 27 έχουν δοθεί 105 αστυνομικοί από τη δύναμη του Κοινοβουλίου, οι οποίοι προστίθενται σε άλλους που τους έχει παραχωρήσει το στρατηγείο της ΕΛΑΣ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρώην πρόεδρος Βουλής που είχε διατελέσει και υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει κρατήσει επτά άνδρες μόνο από την φρουρά της Βουλής!
Πλέον, με τις αλλαγές που προωθεί ο κ. Βούτσης και που στόχο έχουν να διαλύσουν τους ιδιότυπους κομματικούς στρατούς που «σιτίζονται» από τα ταμεία της Βουλής:
- Οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρωθυπουργοί από έξι μετακλητούς και πέντε αντίστοιχα θα δικαιούνται τρεις και τέσσερις αστυνομικούς από τη φρουρά της Βουλής. Επίσης, δεν θα παίρνουν γραφείο εντός του βουλευτηρίου αλλά σε περιφερειακό κτήριο προκειμένου να απελευθερωθούν χώροι για το κοινοβουλευτικό έργο. Τα δικαιώματα τους δεν θα είναι εφόρου ζωής, όπως ισχύει σήμερα, αλλά θα περιορίζεται σε έναν μετακλητό μετά το πέρας δύο βουλευτικών περιόδων από την λήξη της θητείας τους.
- Κόβεται η μία θέση μετακλητού για πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων και πρώην αντιπροέδρων εκλεγμένων κυβερνήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα η κυρία Μαρία Δαμανάκη δικαιούται και κάνει χρήση του προνομίου αν και έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την πολιτική της αποστρατεία
- Θα εξορθολογιστούν, ενοποιηθούν και θα δημοσιευτούν όλοι οι κρυφοί Ειδικοί Κανονισμοί που αποτελούσαν «νόμιμη» διαδικασία βολέματος ημετέρων. Κάθε πρόεδρος του κοινοβουλίου δημιουργούσε έναν ειδικό κανονισμό για υπηρεσίες όπως το γκαράζ της Βουλής (!) ή το γυμναστήριο. Όριζε τον αριθμό υπαλλήλων που πρέπει να τις στελεχώσουν και διόριζε – εκτός ΑΣΕΠ – φίλους και συγγενείς.
- Καταργούνται οι διατάξεις του Κανονισμού που καθόριζαν συνταξιοδοτικά θέματα υπαλλήλων της Βουλής.

  • · Ο Πίνακας έχει στοιχεία εως την 4η Νοεμβρίου 2015. Τις επόμενες εβδομάδες η πλειοψηφία των δικαιούχων αναμένεται να καλύψει πλήρως τον αριθμό των μετακλητών

Πρώην Πρόεδροι Βουλής Προβλεπόμενες θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες έως 4.11.2015
Απόστολος Κακλαμάνης 6 3
Αννα Ψαρούδα Μπενάκη 6 4
Δημήτρης Σιούφας 6 5
Φίλιππος Πετσάλνικος 6 6
Βύρων Πολύδωρας 6 2
Ευάγγελος Μεϊμαράκης 6 4
Ζωή Κωνσταντοπούλου 6 3
ΣΥΝΟΛΟ 42 27
Πρώην Πρόεδροι Κ.Ο Προβλεπόμενες Θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες
Κωστής Στεφανόπουλος 1 0
Μαρία Δαμανάκη 1 1
Δημήτρης Κωστόπουλος 1 0
Δημήτρης Τσοβόλας 1 1
Νίκος Κωνσταντόπουλος 1 1
Αλέκος Αλαβάνος 1 1
Γιώργος Καρατζαφέρης 1 1
Θεόδωρος Παραστατίδης 1 0
Νίκος Σταυρογιάννης 1 0
Πάρις Μουτσινάς 1 0
Φώτης Κουβέλης 1 1
Αλέκα Παπαρήγα 1 0
Παναγιώτης Λαφαζάνης 1 0
ΣΥΝΟΛΟ 13 6
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ Προβλεπόμενες θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες έως 4.11.2015
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 5 5
Κώστας Σημίτης 5 5
Κώστας Καραμανλής 5 5
Γιώργος Παπανδρέου 5 4
Αντώνης Σαμαράς 5 5
ΣΥΝΟΛΟ 25 24
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Προβλεπόμενες θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες έως 4.11.2015
Ευάγγελος Βενιζέλος 1 1
Θεόδωρος Πάγκαλος 1 1
ΣΥΝΟΛΟ 2 2
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ 82 59

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ Προβλεπόμενες θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες έως 4.11.2015
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 5 5
Κώστας Σημίτης 5 5
Κώστας Καραμανλής 5 5
Γιώργος Παπανδρέου 5 4
Αντώνης Σαμαράς 5 5
ΣΥΝΟΛΟ 25 24
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Προβλεπόμενες θέσεις Μετακλητών Δεσμευμένες έως 4.11.2015
Ευάγγελος Βενιζέλος 1 1
Θεόδωρος Πάγκαλος 1 1
ΣΥΝΟΛΟ 2 2
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ 82 59
Συμβασιούχος με πλαστό πτυχίο
Εκτός αυτών, ο κ. Βούτσης επιθυμεί να επιλύσει και το πρόβλημα των περίπου 70 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που εργάζονται κυρίως στο Κανάλι της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του προέδρου με γνώση των κοινοβουλευτικών διαδρόμων ήδη έχουν κάνει «έρευνες» και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποιοι από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους εργάζονταν κανονικά και ποιοι ήταν «φαντάσματα».
Από την έρευνά τους έχει προκύψει πως ένας τουλάχιστον εντοπίστηκε με πλαστά πτυχία και ορισμένοι άλλοι προσέρχονταν στη Βουλή, μόνο για να λάβουν το μισθό τους. - See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151109/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BD%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8E%CE%BD#sthash.aHbWhWTn.dpuf Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.