Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ: Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου - Χωρίς έναν αντι-Τσίπρα το κόμμα βαίνει πρός διάσπαση

ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  
Η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της διάσπασης αν δεν αντιληφθούν όλοι στη Συγγρού πώς είναι καιρός το κόμμα να περάσει σε μία νέα εποχή με αρχηγό που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Αλέξη Τσίπρα. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει νέος αρχηγός, άφθαρτός, μικρός σε ηλικία που θα μπορέσει να προσεγγίσει τη νεολαία. Πρίν από λίγο ανακοινώθηκε πώς ξεκινούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του αρχηγού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν στόχος είναι η ανάδειξη ενός προσώπου με ηγετικά χαρακτητιστικά, ένας αντί-Τσίπρας.

Το τόλμησε η ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή και κέρδισε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (αν δεν είχε συμβεί η νοθεία θα είχε κερδίσει από το 2000), αλλά δυστυχώς μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού επέστρεψε στα ίδια πρόσωπα… Σαμαρά, Μπακογιάννη, Μεϊμαράκη. Πώς θα πάει το κόμμα μπροστά, όπως ήταν και το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ όταν τα στελέχη της έχουν μείνει πολύ πίσω;
Στέλεχος, Βετεράνος της ΝΔ έλεγε πώς «δεν μπορεί να χτυπήσεις έναν αρχηγό κόμματος όπως ο Αλέξης Τσίπρας που έχει μεγάλη απήχηση, έως και 70%, στις ηλικίες από 18 έως 40 χρόνων με πολιτικούς μιας άλλης γενιάς». Αυτό που θέλει να πει είναι πώς η ΝΔ αν θέλει να αποφύγει τη διάσπαση και να σταθεί όρθια πρέπει να αναζητήσει ένα 40αρη ή 45άρη για αρχηγό.
Βεβαίως θα πρέπει να κάνει ανανέωση και στα στελέχη της. Η τελευταία που έγινε ήταν οι μεταγραφές του Αντώνη Σαμαρά από το ΛΑΟΣ και όσο ο Άδωνις Γεωργιάδης βγαίνει στα κανάλια τόσο η ΝΔ κινδυνεύει να μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ που θα ψάχνει την ψήφο της και θα χαίρεται ότι κέρδισε γιατί από το 4,5% ανέβηκε στο 6%. 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να ήταν καλός για μεταβατικός πρόεδρος και να κατάφερε να σταθεί αξιοπρεπώς στην εκλογική μάχη της περασμένης Κυριακής, παρά την υπονόμευση και τον υπόγειο πόλεμο που έφαγε από τους Σαμαρικούς, αλλά έως εκεί. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω. Θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για ένα νέο πρόσωπο. 
Ποιο μπορεί να είναι αυτό το νέο πρόσωπο; Κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να προκύψει από τις διαδικασίες που φαίνεται πώς επιταχύνονται για την αλλαγή ηγεσίας. Όσο όμως κάποιοι έρχονται από το παρελθόν και θέλουν να γίνουν αρχηγοί κάθε άλλο παρά βοηθούν στην ανανέωση της ΝΔ και την αποτροπή της διάσπασης της. 
Μετά από τη νέα βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές πολλά στελέχη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έθεσαν θέμα ηγεσίας. Πριν από λίγη ώρα με μία λιτή ανακοίνωση το κόμμα γνωστοποίησε ότι θα εκλέξει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν. 
   
«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό», αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση.
Όπως ήταν αναμενόμενο τις διαδικασίες δρομολόγησε η αυξανόμενη πίεση της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος που ήθελε επαναπροσδιορισμό της κεντρώας φυσιογνωμίας που προσπάθησε να δώσει κατά την προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Στο παρασκήνιο μαινόταν ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε εκείνους που, υιοθετώντας τη γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, τάσσονταν υπέρ του να δοθεί χρόνος για μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των αιτίων της νέας εκλογικής ήττας που υπέστη η ΝΔ, και έρχονταν αντιμέτωποι με όσους ζητούσαν εγκατάλειψη των συναινετικών τακτικών απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ και επιστροφή στη τακτική της σκληρής αντιπαράθεσης.
Φαίνεται τώρα πώς ήρθε η ώρα του ξεκαθαρίσματος των εσωκομματικών λογαριασμών, αλλά όπως είπαμε δεν έχει καμία τύχη η ΝΔ αν δεν επιλέξει έναν νέο πρόεδρο που θα έχει και τα χαρακτηριστικά της επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.