Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό το φόβο νέων Ιμίων - Τι μέτρα λαμβάνονται σε Αιγαίο και Έβρο

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Οι επικείμενες εκλογές και η πιθανότητα μίας πολιτικής αστάθειας στη χώρα σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, σε συνδυασμό με το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών και της τουρκικής προκλητικότητας έχει θέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή για «παν ενδεχόμενο», όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου.
Ανώτατη πηγή ανέφερε πώς «η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη τόσο λόγο των πολιτικών εξελίξεων εντός της Ελλάδας, όσο και σημαντικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» δείχνοντας προς την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Η Ρωσία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει συνεχώς δυνάμεις στη Συρία με πολλά πλοία της να πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο, έχοντας μάλιστα προγραμματίσει ναυτικά γυμνάσια το επόμενο διάστημα στην περιοχή μεταξύ της βάσης της Ταρτούς και την Κύπρο.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ενόχληση στην Τουρκία που βλέπει τα σχέδια της για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ως το πρώτο βήμα για την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να ναυαγούν και μάλιστα με τρόπο που δεν περίμεναν, αφού η Μόσχα φέρεται να έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα πώς «από εδώ και στο εξής έχετε να κάνετε μαζί μας». 
Την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο με τους Κούρδους, από το οποίο αιμορραγεί συνεχώς χάνοντας καθημερινά άνδρες του Στρατού και της Χωροφυλακής. Το PKK μάλιστα έχει επισημάνει πώς θα αυξάνει τις επιθέσεις και τα χτυπήματα όσο η Άγκυρα συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε βάρος τους στο βόρειο Ιράκ.
Εξαιτίας των δύο αυτών μετώπων το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία και ειδικά ο Ρ.Τ. Ερντογάν κλυδωνίζεται μη μπορώντας δε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτό είναι που απασχολεί τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι συνεχίσουν να κάνουν εμπλοκές και υπερπτήσεις στο Αιγαίο σε μία περιοχή που θεωρούν αφενός αμφισβητούμενη και αφετέρου στέλνουν «καραβιές» λαθρομεταναστών.
Ειδικά δε μέσω των λαθρομεταναστών μπορούν, όπως αναφέρουν πληροφορίες τόσο από το υπουργείο Άμυνας όσο και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προκληθεί ένταση σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά (όπως άλλωστε έχει γίνει στην Κω και στη Μυτιλήνη) ή ακόμη και στον Έβρο και να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι για την πρόκληση ακόμη και «θερμού επεισοδίου».
Πόσο μάλλον όταν αυτή την περίοδο υπάρχει πολιτική αστάθειας στη χώρα λόγω των εκλογών της Κυριακής, αλλά και των ημερών που θα ακολουθήσουν, αφού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα πάρει ημέρες να σχηματιστεί κυβέρνηση καθώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. 
Αξίζει δε να σημειωθεί πώς παραδοσιακά η Τουρκία «καλοσωρίζει» τη νέα ελληνική κυβέρνηση στήνοντας μία μικρή κρίση στο Αιγαίο ή μία μεγάλη, όπως τα Ίμια το 1996. Αυτός λοιπόν είναι και ο φόβος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις σε υψηλή ετοιμότητα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό αφορά και στους τρεις κλάδους των Ένοπλων Δυνάμεων. Το Πολεμικό Ναυτικό περιπολεί σταθερά με πέντε πλοία στο ανατολικά Αιγαίο και είναι έτοιμο να διαθέσει και άλλα, η Πολεμική Αεροπορία έχει σε επιφυλακή Μοίρες αεροσκαφών, καθώς επίσης και τα αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ ο Στρατός σε πρώτη φάση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παρακολούθηση μέσω ραντάρ των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο, αλλά και ύποπτων ενεργειών στην περιοχή του Έβρου.  
Στον Έβρο μάλιστα με αφρορμή και τη συγκέντρωση μεταναστών από Τούρκους δουλέμπορους ο Στρατός έχει αυξήσει τα μέτρα φύλαξης τόσο των στρατοπέδων όσο και των περασμάτων πρός την Ελλάδα.
Η κρίσιμη αυτή κατάσταση που περνάει η χώρα και θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε κατάσταση «συναγερμού», αναδεικνύει και το τεράστιο λάθος (επιεικώς το αναφέρουμε έτσι) του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εμπλέξει το νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη σε μία πολιτική αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο. Πόσο μάλλον όταν είναι εκτεθειμένος…  

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.