Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Εκπληκτικά πράγματα: Οι Τούρκοι λένε ότι συνέλαβαν 435 λαθρομετανάστες για να μην έρθουν στην Ελλάδα!

Το δούλεμα πέφτει σύννεφο από τις τουρκικές αρχές. Έχοντας από την αρχή του έτους αφήσει να έρθουν στην Ελλάδα 150.000 λαθρομετανάστες τώρα θυμήθηκαν ότι πρέπει και την έξωθεν καλή μαρτυρία να «συλλάβουν» και κάποιους λέγοντας ότι συνεργάζονται με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Έτσι η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε πως «συνέλαβε» 435 λαθραίους μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους, που επιχειρούσαν να φθάσουν στη Μυτιλήνη από την πόλη Αϊβατζίκ, στην περιοχή του Μαρμαρά (βορειοδυτική Τουρκία), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τρεις Τούρκοι που φέρεται να ήταν οι…  διακινητές τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση προτού οδηγηθούν ενώπιον δικαστή, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Η τουρκική νομοθεσία προβλέπει για τους διακινητές ποινή οκταετούς κάθειρξης, αλλά φυσικά ουδέποτε οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια. Συνήθως λύνονται εκ των ενόντων με  τα απαραίτητα «μπαξίσια».
Οι μετανάστες που συνελήφθησαν είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τη Συρία (345), το Αφγανιστάν (64), τη Μιανμάρ (19) και το Πακιστάν (7), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε καταυλισμό προσφύγων όπου από τις αρχές της εβδομάδας θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.