Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τα ΜΜΕ ως εργαλείο Καταστολής και Χειραγώγησης των μαζών από τις Ελιτ

Ο Νοάμ Τσόμσκι προειδοποίησε ότι οι μεγάλες δυτικές εταιρείες ΜΜΕ λειτουργούν σκόπιμα για να χειραγωγούν τις συνειδήσεις των ανθρώπων και να διαδίδουν προπαγάνδα, οργανώνοντας τις συνήθειες και τις απόψεις των μαζών.

«Τα Media δημιουργούν τεχνητή θέλω, ψεκάζουν τους ανθρώπους και χωρίζουν τον έναν από τον άλλον, διασφαλίζοντας ότι οι κανονικοί άνθρωποι δεν θα ενοχλήσουν τις πολιτικές ελίτ. Οι μεγάλες εταιρείες ΜΜΕ μετατρέπουν τους ανθρώπους «σε απομονωμένα άτομα κατανάλωσης, υπάκουους, με τις σωστές απόψεις που δεν ενοχλούν [τις πολιτικές ελίτ]», δήλωσε ο Τσόμσκι.
Αυτή είναι η πραγματική ατζέντα των ομίλων μέσων ενημέρωσης, όπως οι New York Times και η Washington Post, οι οποίοι ξοδεύουν τεράστια ποσά για τη χειραγώγηση των μυαλών των ανθρώπων, είπε ο καθηγητής στο Sputnik.
Όταν τα μέσα ενημέρωσης και η σύγχρονη τεχνολογία πέφτουν στα χέρια των λάθος ανθρώπων – ιδιωτικές τυραννίες ή ολοκληρωτικά κράτη – αυτό μπορεί να γίνει ένα επικίνδυνο εργαλείο καταστολής των μαζών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων κυρίαρχων ελίτ, είπε ο Τσόμσκι.
Παρόλο που τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης αλλάζουν συνεχώς το σχήμα και τη μορφή τους με την εισροή νέων πηγών και πλατφορμών, η βασική ανάλυσή τους έχει μείνει ίδια και στην πραγματικότητα, πολύ λίγα έχουν αλλάξει από όταν ο Τσόμσκι δημοσίευσε το βιβλίο του «Κατασκευάζοντας τη Συναίνεση» το 1988.
Στο «Κατασκευάζοντας τη Συναίνεση», ο Τσόμσκι έλεγε ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι ουσιαστικά επιχειρήσεις και ως εκ τούτου, οδηγούνται από τη ζήτηση των καταναλωτών. Στην περίπτωση των οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι καταναλωτές είναι οι διαφημιστές. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι, ως θεατές ΜΜΕ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το προϊόν που πωλείται στους διαφημιστές. Αυτό το μοντέλο εξακολουθεί να είναι πολύ ζωντανό και σε αυτές τις ημέρες.
Πηγή

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.