Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ! (βίντεο)

dajselbloum1
Τι ισχύει τελικά κύριε Ντάισελμπλουμ;
Τις προηγούμενες ημέρες μας λέγατε συνεχώς ότι οι προτάσεις των θεσμών είναι αυτές για την Ελλάδα και πως υπάρχει μια προθεσμία όπου η ελληνική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει αν δέχεται, ή όχι.

Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και τελεσίγραφο για να πειστεί η Ελλάδα να τις υπογράψει. Άρα πως γίνεται να μας λέτε σήμερα, ότι οι προτάσεις σας ΔΕΝ ήταν οι οριστικές και τελικές; ΠΩΣ;
Μήπως μας κοροϊδεύετε, μας δουλεύετε με ψιλό γαζί; Τι ισχύει τελικά; Ή μήπως μόλις σας έτσουξε το δημοψήφισμα ξαφνικά έχετε κι άλλα να προσθέσετε στις προτάσεις;
Και γιατί η φράση σας… «το μέγα ερώτημα θα είναι ποιον θα εμπιστευτούμε μελλοντικά για να εφαρμόσει το πρόγραμμα», είναι αυτή που τελικά συνοψίζει το κίνητρο όλων των κινήσεων που έχουν κάνει οι θεσμοί ως τώρα;
ΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα (έγγραφο)
Πανικός και δράμα στο Eurogroup! Εκτός ο Βαρουφάκης, εντός το plan B!
Τώρα… τρέχει και η ΕΚΤ για να αποφασίσει τι θα κάνει με την Ελλάδα – Έκτακτη συνεδρίαση
Eurogroup: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες
Επιδείξαμε την ευελιξία μας την 20η Φεβρουαρίου ώστε η κυβέρνηση να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις. Οι θεσμοί και οι προτάσεις του επέδειξαν τη μέγιστη ευελιξία, ωστόσο οι ελληνικές αρχές απέρριψαν αυτές τις προτάσεις και αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Οι προτάσεις μας δεν ήταν οριστικές ωστόσο η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες. Είναι άδικος τρόπος να θέτει σε δημοψήφισμα προτάσεις που δεν ήταν τελικές. Το πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ. Θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της ευρωζώνης.
Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είχε εκφραστεί τόσο αρνητικά για το πακέτο μέτρων η αξιοπιστία είναι μικρή γιατί ακόμα και στην περίπτωση του «ναι» δεν ξέρουμε αν το πακέτο αυτό θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει χρόνος να υπάρξει η περίοδος ενός μήνα γιατί δεν θα υπάρχει πρόγραμμα. Ακόμα κι αν υπάρχει «όχι» ως απάντηση οι πιθανότητες για καλύτερη συμφωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Γιατί οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να εγγυάται μια δημοσιονομική σταθερότητα.

Είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της έναντι των πιστωτών. Η ευρωζώνη έχει δώσει μεγάλη οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα. Υπάρχει μια ευθύνη που βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και μετά το δημοψήφισμα ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Θα επεκταθούμε (στη διάρκεια της συνάντησης) σε όσα θέματα κρίνουμε απαραίτητο. Θέλουμε να εργαστούμε στενά ώστε να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης κι αυτό θα κάνουμε. Λυπούμαστε που οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις μας, λυπάμαι για τα βήματα που έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά. Αν υπάρχει «ναι» θα το δούμε αλλά θα υπάρχουν προβλήματα και το μέγα ερώτημα θα είναι ποιον θα εμπιστευτούμε μελλοντικά για να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.