Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Κάνουμε ότι πρέπει για μια έντιμη συμφωνία – Είναι θέμα πολιτικής βούλησης

tsipras vouli-750
«Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό θέμα για το αν θα επιτευχθεί μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους. Υπάρχει μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι διεξάγεται μια κρίσιμη διαπραγμάτευση και ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από το ποιες απόψεις και ιδέες έχει.

«Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει σε όλους φανερό πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει γα να πετύχει έντιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού».
«Όπως πολιτική βούληση έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ το 1980 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, με αντίθετη τότε την άποψη της Κομισιόν, όπως πολιτική βούληση έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και στην Ευρωζώνη το 2000 με τον κ. Σημίτη, όταν η χώρα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, έτσι ζήτημα πολιτικής βούλησης είναι και τώρα, αν η Ευρώπη θα ανεχθεί τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, όλους και όλες: Είμαι βέβαιος πως όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση και να προστατεύσουν τη Δημοκρατία ως υπέρτατη αξία στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Αλλιώς, ο αδικημένος και πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και προειδοποίησε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία - και το έγκλημα, η δολοφονία της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν κάποιοι το επιχειρήσουν».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. «Είμαι αισιόδοξος πως θα υπάρξει αίσιο τέλος και με τη στήριξη του λαού μας θα καταφέρουμε να κλείσουμε τη συμφωνία και να βγούμε από την κρίση που επεδίωξαν κάποιοι που θέλησαν να πλουτίσουν στις πλάτες του ελληνικού λαού, ακόμα και μέσα στην κρίση» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.